Kent Haberleri

Sultangazi'ye 5 yılda 28 okul inşa edildi!

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul'un en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Sultangazi'de ilçenin imajını düzeltmek amacıyla sosyal ve kültürel projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Altunay, "Beş yılda 28 tane okul yaptık" dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay: İmajımızı düzeltmek için yaptığımız proje sayesinde Sultangazi artık yılda 2.5 milyon insanın geldiği Kent Ormanı'yla tanınan bir ilçe haline geldi.


Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul'un en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Sultangazi'de ilçenin imajını düzeltmek amacıyla sosyal ve kültürel projelere ağırlık verdiklerini söyledi. "Projeleriyle, hizmetleriyle anılan, gelişimiyle kalkınmasıyla zirve yapan bir ilçe haline gelmesi gerekiyordu. Bizim de böyle hayallerimiz vardı" diyen Cahit Altunay, "İmaj sorununu çözmek adına kent ormanları projesini hayata geçirdik.Gazi mahallesinde yaptığımız bu projeyi en çok koruyan da Gazi mahallesindeki halkımız oldu. İstanbul'un her yerinden yıllık 2,5 milyon insanın ziyaret ettiği bir yer haline geldi" dedi. 


YEŞİL ALANI 25 KAT ARTIRDIK 

Sağlık, eğitim, sosyal donatı alanları ve kültürel mekanlarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşayan Sultangazi'de sorunlara kalıcı çözüm getirmeye çalıştıklarını kaydeden Altunay, projelerini şöyle anlattı; "Kablo kirliliğinden ilçe görünmez haldeydi. Kabloların yarısını yeraltına aldık. Bu sayede ilçeye ve insanımıza nefes aldırdık. Yeşil alan miktarını kişi başına 0,2 metrekareden 5 metrekareye çıkardık. Sağlık ocaklarına bakıyoruz 12'den 27'ye çıkarmışız. Hala yapımı devam edenler var. 50 yataklı bir hastanemiz vardı. Onu daha güzel bir yere taşıyarak 80-100 yataklı hale getirdik. Onun yerine 1600 metrekare kapalı alanı olan yeri 8200 metrekare yaparak, vatandaşların en güzel hizmetlerin yapıldığı bir yere dönüştürdük. 


GÜNDE 1000 KİŞİYE AĞIZ DİŞ HİZMETİ 

Yeni açılışını yaptığımız Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi günde 1000 kişiye hizmet verebilecek. Ameliyathanesi, yatak sayısı, 70 doktorun çalıştığı yer olacak. Çevre ilçelerde böyle bir yer yok. Bölgeye hizmet eden bu hastaneyi hizmete açtık. 650 kişilik nitelikli yatağı bulunan bir hastanemizi de önümüzdeki yıl açacağız. Bir tane Sağlık Meslek Yüksekokulunu da hastanenin yanında yapacağız. Hastane ile arasında tünel geçişiyle erişim sağlanacak. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu da yapacağız. Fakülte için de yerimizi ayırdık. İnşallah fakültemiz de kesin gelecek. Bu konuda Büyükşehir Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız hep yanımızda.. Bu bütçeler onların desteğiyle yapılıyor. İlçe, Büyükşehir ve Hükümetimiz aynı ruhla hareket ederse o zaman ne güzel çalışmalar oluyor. 


5 OKUL VARDI 36'YA ÇIKARDIK 

Sultangazi 430 bin nüfusla aldığımızda sadece 5 tane lise vardı. 80 kişilik sınıflarda eğitim veriliyordu. Bugün gelinen noktada tam yarı yarıya indi. Beş olan lise sayısı 17'ye çıktı. Beş yılda 28 tane okul yaptık. Yapılacaklarla birlikte 36'ya çıkıyor. Hedefimiz 50'ye çıkmak.


ÇEVRE İLÇELERE DE HİZMET

Günde 70 doktor, özel ameliyathane ve bin kişilik hizmet kapasitesiyle sadece Sultangazi'ye değil komşu ilçelere de hizmet veriyor.


SEDA PROJESİYLE 2 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Biz etüt merkezi projesini geliştirdik. Sultangazi Eğitime Destek Akademisi Projesi'ne dönüştürdük. Nitelikli branş öğretmenlerinin verdiği dersler arasında, Matematik, Türkçe, Fen Yabancı Dil gibi tüm ana dersler var. Sekizinci ve 12. Sınıflara burada eğitim desteği veriyoruz. Öğrenciler bir lira ile para ödemiyor.. Şuanda 2 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Önümüzdeki yıl 5 bine çıkabilir. Çünkü her yeni binamıza SEDA projemiz için bölüm koyuyoruz. Okumak isteyen ek ders almak isteyen çocuklarımızın imdadına yetişiyoruz. Yüzlerce çocuğumuzu o güzel üniversitelerde görmek bizi çok mutlu ediyor.


YAŞLILAR VE EMEKLİLER İÇİN ÖZEL MERKEZ

Yaşlılarımız için kömürden bastona kıyafete kadar birçok yardımı yapıyoruz. Sultangazi'de yaptığımız yaşlı bakımevinde yarısından fazlası Sultangazi'den olmak üzere birçok yaşlımız ikamet ediyor. Günlük vakit geçirebileceği bir alan haline getirdik. Emekliler için buluşma etkinlikleri ve mekanı yapacağız.


MODERN KAPALI PAZARLAR HER MAHALLEYE KURULUYOR

Her mahallemize özel bir hizmet merkezi kuruyoruz. 14 farklı hizmeti aynı anda alabiliyor. Pazar kültürünü bozmadan, aynı satıcılar aynı vatandaşlar daha nezih ve kapalı ortamda alışveriş yapabiliyor. 15 mahallede 15 tane yer alındı. Arsalar tespit edildi. 2019'a kadar tüm mahalleler kapalı pazara taşınacak. Her mahallede pazarın kurulduğu noktaya yakın bölgede bunları yapıyoruz. Bu sayede vatandaşımız yürüme mesafesinde pazarına gidip gelecek. Otopark olarak hizmet verecek. Mahallenin ihtiyaçlarını giderecek diğer hizmetleri de buraya yapacağız. İSMEK, aile sağlığı merkezi, SEDA projesi,etüt merkezleri koyuyoruz. Hızır acil, PTT, çok amaçlı salonları koyuyoruz. İçerisinde 14 fonksiyon icra ediyoruz. Orası bir hizmet merkezi oluyor. Belediyeye gelen günlük 1000-1500 kişi varsa buraya 5 bin kişi geliyor.


Sabah