28 / 04 / 2024

Sümerpark AVM'ye 70 milyon dolar yatırıldı!

Sümerpark AVM'ye 70 milyon dolar yatırıldı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sümerpark projesinin ilk etabı olan Sümerpark AVM'ye yapılan toplam yatırım tutarının yaklaşık olarak 70 milyon USD olduğunu açıkladı



Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sümerpark Alışveriş Merkezi (AVM)'nin resmi açılışıyla ilgili açıklamada bulundu. şžirket açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'23.02.2011 tarihli açıklamamıza istinaden, şžirketimizin maliki bulunduğu, Sümerpark Alışveriş Merkezi, 12.03.2011 tarihinde Devlet Bakanımız Sayın Selma Aliye Kavaf ve diğer seçkin devlet erkanı ile saygıdeğer halkımızın yoğun katılımıyla resmi olarak hizmete açılmıştır.

Sümerpark Alışveriş Merkezi, şžirketimizin Denizli'de yürütmekte olduğu çok bileşenli Sümerpark Proje'sinin ilk etabıdır. İzmir- Antalya karayolu üzerinde, 47 bin 709 metrekare arazi üzerinde kurulu, 107 bin 002 metrekare brüt inşaat alanına sahip Sümerpark Alışveriş Merkezi; 33 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahiptir. 10 bin 937 metrekarelik hipermarket, 4 bin 650 metrekarelik yapı market, 2 bin 300 metrekarelik elektronik marketi, 2 bin metrekarelik büyük perakende mağazası ile 4 büyük mağazayı aynı çatı altında toplamakta; giyim, ayakkabı, kozmetik, çocuk giyim, oyuncak ve gıda alanlarında 80 mağaza ile hizmet sunmaktadır. Sümerpark Alışveriş Merkezi yer üstü 2 ve yeraltında 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşmaktadır, 1670 araçlık kapalı ve 280 araçlık açık otoparkı bulunmaktadır. Sümerpark Alışveriş Merkezi kiralama alanında bugün itibariyle % 85 doluluk oranına sahiptir. Sümerpark Alışveriş Merkezi'ne yapılan yatırım tutarı yaklaşık olarak 70 milyon USD'dır.

Denizli ve Türk ekonomisine hizmet etmesi amaçlanan Sümerpark Projesi'nin ilk etabı olan Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin hizmete açılmasının ardından, en kısa sürede, projenin ikinci etabı olan Sümerpark Konutları'nın inşaatına başlanacaktır.'


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön