Yeni Şirketler

Sungurlu'da ilk arsa tahsisi yapıldı!

Çorum'un Sungurlu ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ilk arsa tahsisi yapıldı

Çorum Valisi Mustafa Toprak, Sungurlu Kaymakamlığında OSB müteşebbis heyeti ile yaptığı toplantıda, bölgede fabrika kurmak için başvuran Atik Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin talebi görüşüldü. Vali Toprak başkanlığında bir araya gelen OSB müteşebbis heyeti, yaptığı değerlendirmede OSB'de 5 bin 550 metre karelik 102 ada 3 nolu parsel bedelsiz olarak Atik Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne tahsis edildi. Sungurlu için önemli bir adımın atıldığını belirten Vali Toprak, "OSB'de ilk kurulacak fabrikanın alt yapısını oluşturmuş olduk. Sungurlu için önemli bir açılım, hayırlı olsun" dedi.

Toplantının ardından Vali Mustafa Toprak, beraberinde Sungurlu Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin şirketin Genel Müdürü Bünyamin Atik ve müteşebbis heyeti ile birlikte OSB'ye giderek incelemelerde bulundu. Vali Toprak, ilk olarak OSB'deki su deposunu inceledi. Daha sonra Atik Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne tahsis edilen araziyi inceledi. İnşaatı devam eden trafo merkezi istasyonunu da inceleyen Vali Toprak, inşaatı yürüten firma yetkililerinden bilgi aldı.

"500 BİN TL'LİK YATIRIM YAPACAĞIZ"
Atik Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi ve Genel Müdürü Bünyamin Atik, OSB'den bedelsiz tahsis edilen 5 bin 550 metre karelik arsaya 500 bin TL'lik maliyetle fabrika kuracaklarını söyledi. Otomotiv yedek parça üretimine 1992 yılında Ankara-Ostim Organize Sanayi Sitesinde başladıklarını anlatan Atik, Sungurlu'ya 2000 yılında OSB'de fabrika kurmak için geldiklerini ama alt yapısının bitmemesi üzerine Küçük Sanayi sitesinde 400 metre karelik iş yerinde üretim yaptıklarını bildirdi. Şuan 10 kişinin istihdam edildiği iş yerinde yıllık çeşitli ebatlarda 156 bin adet otomotiv yedek parçası ürettiklerini ifade eden Atik, şunları kaydetti:

"Küçük Sanayi Sitesinde 4 iş yerinde toplam 400 metre karelik alanda üretimimizi sürdürüyoruz. OSB'nin tamamlanmasıyla birlikte bedelsiz arsa tahsisi talebinde bulunduk. Talebimiz doğrultusunda 5 bin 550 metre karelik arsaya tahsis edildi. Buraya 1.200 metre karesi kapalı olacak şekilde fabrika kuracağız. Tapu tahsisi ve evrakların tamamlanması üzerine yaklaşık 15 gün sonra hafriyat çalışmalarına başlayarak fabrikanın temelini atacağız. 15 ay içerisinde tamamlamayı planladığımız fabrikada ürün çeşidini ve adetini artırarak, eleman ve makine parkurunu artıracağız."

TRAFO MERKEZİ YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
1997'de ilçeye 11 kilometre mesafedeki 484 hektarlık alanda inşaatına başlanan OSB'nin elektrik ihtiyacının giderilmesi için yapımı süren trafo merkezinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Ankara TEİAŞ Genel Müdürlüğünde yapılan ve 3,8 milyon YTL'ye ihaleyi üstlenen Ulutaş firması, ihale kapsamında 154 kilovat 2 trafo, 1 hat fideri ve 1 transfer fideri yapacak. Alaca-Sungurlu arası iletim hattı ihalesi de yapılan OSB'nin, trafo merkezi ve iletim hattının aynı anda bitirilip yıl sonuna kadar hizmete gireceği kaydedildi.

Elektrik dağıtım hatları ile iç trafolarının tamamlandığı OSB'de yol, kaldırım, yağmur suyu ve diğer alt yapı çalışmaları da tamamlanmış durumda. Ankara-Samsun kara yolu üzerinde 484 hektarlık alanda kurulan OSB'de ilk etapta 100 hektarlık alanda 90 parsel oluşturuldu. Gelecek yıllarda gereksinim duyulması halinde parsel sayısı 273'e çıkarılabilecek konumda.
AA