Suni olarak şişen emlak fiyatlarının patlaması bekleniyor!
Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ yaptığı açıklamada "Sahte ve suni olarak şişen emlak sektörünün patlayacağı belli. 50-55 bin sterlin olan konutlar 200 binin üzerine çıkarken, 20 bin sterlinlik arazi 300 bine kadar dayandı” dedi.
Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yapan Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ, ayağımızı yorganımıza göre uzatmanın zamanının geldiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.
Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ şunları dile getirdi: "Her şeyin bir doyum noktası vardır; evet KKTC gayrimenkul ve emlak sektöründe bir cazibe merkezi oldu. Annan Planı döneminde de böyleydi. Hatırlayın bir vesile ile aniden kriz oluştu. Emlak fiyatları suni olarak şişiyor, 50-55 bin sterlin olan daireler 200 bin sterlinin üzerine çıktı. Biz buna sabun köpüğü şişmesi diyoruz... Hızlı şişer, patlar. Bunlar olmamalı, diyoruz. Güney Kıbrıs da tetikte. Oturup bunu masaya yatırmamız gereken bir süreç yaşıyoruz… 20 bin sterlin olan arazinin 300 bin sterline kadar çıkması gibi durumlar içindeyiz… Geçen sene de bunları konuştuk aslında; Bunların olacağı zaten belli…"
EMLAK YATIRIMINDA YENİ GÖZDE OLMUŞTU
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yabancı ve yerli yatırımcının da radarına girmişti.
KKTC, Dünyaca ünlü Forbes Dergisi'nde Kathleen Peddicord imzası ile yayımlanmış olan '2024'te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer' makalesinde ilk sıraya yerleşti. Son birkaç yıl içinde hem yerli hem de yabancı yatırımcıların da gözdesi oldu.
Adanın avantajlarının peş peşe sıralandığı makalede, KKTC'nin ABD pazarına göre yüzde 47 tasarruflu bir yatırım bölgesi olduğuna değinildi.
Ayrıca gayrimenkul pazarlaması alanında KKTC ve Türkiye ofisleriyle faaliyet gösteren The Best Invest CEO'su Dara Altunyay da bölgeye olan talebi doğruladı. 2022'de 10 bin konutun satıldığı KKTC'de gayrimenkul piyasasının toplamda 400 milyon sterlini bulduğunu dile getiren Altunyay, "Bir gayrimenkulün amortisman süresi 18-20 yıl iken KKTC'de bu 10-12 seneye iniyor. Kiranın yanı sıra konut değerleri de hızlı bir yükseliş gösteriyor" diye konuştu.
Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!
Tebernüş Kireçci sordu: Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?
Zeytinlik vasıflı araziye ev yapılabilir mi, nasıl?