05 / 05 / 2024

Sur Çelik Kapı ürünlerini sergilemek için otel inşa edecek!

Sur Çelik Kapı ürünlerini sergilemek için otel inşa edecek!

Çelik kapı ve otel mobilyaları üreten Sur Çelik, turizm yatırımına start verdi. Şirket otelin tamamını showrooma dönüştürecek. 100 odalı otel farklı mobilyayla donatılacak ve alım heyetleri ağırlanacak.



Sur Çelik Kapı, ürettikleri otel mobilyası ve kapıları sergileyeceği bir otel inşa edecek. Oteldeki odalar üretilen mobilya ve kapılarla donatılacak. Böylece müşteriler hem tatil yapacak hem de ürünleri test edip mobilya ve kapı siparişi verebilecek.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, “Şirketimiz bünyesinde çelik kapı ve mutfak-otel mobilyaları üreten iki fabrikamız var. Her iki tesisin üretimini showrooma dönüştürmek için otel yatırımına girmeye karar verdik” dedi.


Birbirinden farklı 100 oda


Aydın’da şirket bünyesindeki 6 dönüm arsa içinde konumlanacak olan otel, 9 milyon liralık bir yatırımla yükselecek. Toplam 100 odadan oluşacak otelde odalar ve kapılar birbirinden farklı olacak. İnşaata 2 ay içinde başlanacak.


Müteahhitleri ağırlayacak


Yapılacak otelde dünyanın her yerinden hedef müşterileri misafir edeceklerini belirten Pekgüzel, “Türkiye genelinde ise belli aralıklarla yurt ve otel konseptinde inşaatlara imza atan müteahhitlerimizi Aydın’a davet etmeyi ve yaptıklarımızı daha net görebilmeleri için özel turlar düzenlemeyi planlıyoruz. Yatırımcılar odalarımızda kalarak hem mobilyalarımızın fonksiyonelliğini test edecekler hem de tatil yapacaklar. Otel odalarının kapıları da kendi üretimimiz olacak” bilgisini verdi.


Milano’da ofis açtı


40 milyon liralık yatırımla kurulan mutfak ve otel mobilyaları üretimine yönelik fabrikada da hedefler büyük. 3 erkek ve bir kız kardeşten oluşan Sur Çelik Kapı ortakları ürün geliştirmek için İtalya’nın Milano şehrinde ofis açtı. Farklı dağıtım kanallarında ürünleri Avrupa pazarında talep gören şirketin ilk ofisi ise Milano’da açıldı. Suudi Arabistan ve İran’da da ofis açılması ile ilgili düşünceleri olduğunu belirten Pekgüzel, “Buralarda büyük otel inşaatlarının mobilyalarını yapmak üzere görüşmelerimiz var. Buralarda da pazarımızı büyütmek için ofis açabiliriz” şeklinde konuştu.


Çelik kapıda iddialı


Çelik kapı fabrikasına 15 milyon liralık yatırım yapan ve yeni makine yatırımı için 2-3 milyon liralık daha yatırım öngören şirket, kalite ve açılması imkansız değil ama oldukça zor olan kapılar konusunda da bir hayli iddialı. Dünya çelik kapı pazarında ilk 5 şirket arasına girmeyi hedeflediklerini aktaran Pekgüzel, sağlamlık ve güvenlik konusunda ise alanında 1 numara olduğunu söyledi. Bu iddiasını ürettikleri kapılar için verdikleri açılmazlık garanti belgesiyle de ortaya koyduklarını belirten Pekgüzel, fonksiyonellik ve estetiğin de öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.


Bugün



Geri Dön