Ekonomi

Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar nelerdir?

Ehliyet yenileme süreci gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemine dair merak ettiği soruları yöneltmeye devam ediyor. İşte detaylar!İşte sorulan soruların merak edilen yanıtları…

Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar nelerdir? soruları ehliyetini yenilemek zorunda kalan kişilerin sorduğu bazı sorular. İşte sorulan soruların merak edilen yanıtları…

SÜRESİ BİTEN EHLİYET NASIL YENİLENİR?

Ehliyetleri eski tip olan kişilerin ehliyet kartlarını yenilemeleri gerekmektedir. Eski tip sürücü belgelerinin, ehliyet değiştirilme süresine dair açıklama İçişleri Bakanlığı tarafından gelmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de konuya dair bazı açıklamalar yaptı.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyet yenileme ücreti hakkında uzun bir süredir beklenen açıklama yapıldı. Genel Müdürlüğün ilan ettiği açıklamada; "Eski sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere toplamda 15 lira olarak devam edecek.” İfadelere yer verildi.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ehliyet yenileme süresi uzatılınca vatandaşlar ehliyetlerini yenilemek için nelerin yapılması gerektiğine dair araştırmalar yapmaya başladı. Ehliyet yenilemek için bazı evrakların tamamlanması gerekir. İşte o evraklar;

- Kimlik kartı başvurusu yaparken, sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, memur cüzdanı başvurularında, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıklar tarafından düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine kullanılan fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılacak.

- Eski ehliyet belgesi getirilmelidir,

- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu alınmalıdır,

-1 adet biyometrik fotoğraf gerekiyor,

-Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi olmalıdır,

- Kan grubunu belirleyen belge de alınmalıdır. Bu belgeyi de beyan etmenizde yeterli olacaktır.

EHLİYET YENİLEME SÜRESİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ışığında, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin yani ehliyet değiştirilme süresi uzatıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; "01.01.2016 tarihinden önce alınmış olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme zamanını, 31.12.2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatılmıştır" şeklinde açıklamada bulunuldu. Bu açıklamalar neticesinde ehliyet yenileme süreci 31 Aralık 2024 yılında son bulacak.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

2023 pasaport ücretleri ne kadar olacak?