Ekonomi

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), bir ilde daha hayata geçti. Sistem, egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek. Araçlarının ölçümlerini yaptırmayan sürücülere ise sistem üzerinden oluşturulan bir tutanakla 2 bin 815 lira ceza kesilebiliyor.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, araç trafiğinden kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla 81 ilde uygulamaya konulan EGEDES,  seyir halindeki araçların egzoz gazı emisyonlarının yapılıp yapılmadığını saniyeler içinde tespit ediyor ve sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturuyor

Sivas’ta kontrol noktalarına belirli aralıklarla yerleştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, araç trafiğinden kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla 81 ilde uygulamaya konulan EGEDES,  seyir halindeki araçların egzoz gazı emisyonlarının yapılıp yapılmadığını saniyeler içinde tespit ediyor ve sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturuyor.

 Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!