Ekonomi

Survivor'dan elenip Türkiye'ye dönen ünlü oyuncu Gökhan Keser markette şok geçirdi

Türkiye'de son 4 aylık enflasyon rakamı yüzde 70'e dayandı. Bu dönemde Dominik Cumhuriyeti'nde Survivor yarışmasında yarışan ünlü isim Gökhan Keser, ülkeye dönünce ilk iş markete gitti. Raflardaki fiyatları görünce şok geçirdi.Tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti

Tüketici fiyat endeksi, Nisan ayında yıllık yüzde 69,97, aylık yüzde 7,25 arttı. Tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

"4 AYDA GELİNEN NOKTA İNANILMAZ"

tv8'de yayınlanan Survivor 2022 All Star'dan elenerek Türkiye'ye dönen şarkıcı ve oyuncu Gökhan Keser, 4 ay sonra ihtiyaç listesi yapıp markete gitti ve hayat pahalılığı karşısında yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi. Keser, sosyal medya paylaşımında, ''Zaten iyi olmayan durumun, sadece 4 ay içinde geldiği nokta inanılmaz. Şok geçirdim diyebilirim. Allah sonumuzu hayır etsin…" ifadelerine yer verdi.

TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon yüzde 70'e, gıda enflasyonu yüzde 90'a dayanırken Survivor'dan elenerek Türkiye'ye dönen şarkıcı ve oyuncu Gökhan Keser, 4 ay sonra market fiyatlarının geldiği noktanın "inanılmaz" olduğunu ve fiyatlar karşısında şoke olduğunu söyledi.

'ÜRETİCİ FİYATLARI NE KADAR ACABA?'

Twitter'dan paylaşım yapan Keser, "Bu sabah döndükten sonra ilk defa markete gittim… Zaten iyi olmayan durumun, sadece 4 ay içinde geldiği nokta inanılmaz. Şok geçirdim diyebilirim. Üretici fiyatları ne kadar acaba? Yakıt fiyatlarını söylemiyorum bile! Allah sonumuzu hayır etsin…" dedi.

Nisan'da artışın yüksek olduğu ana gruplar sırasıyla, yüzde 105,86 ile ulaştırma, yüzde 89,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 77,64 ile ev eşyası oldu.

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell'dan pimi çeken son dakika açıklaması

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesinde ikinci perde! Kurban'da emekliye çifte zam iddiası

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı