01 / 05 / 2024

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

Günlerdir süt fiyatlarındaki artıştan dolayı üretimde düşüş yaşanmıştı bu düşüşte süt fiyatlarında yükselişe neden olmuştu. Sanayici, çiğ süt ücretlerinin her şey dahil 11 lira olarak uygulanmasını isterken, kalan dişi hayvanların da kesime gitmesi tehlikesi söz konusu.



Çiğ süt ücretleri maliyetlere oranla belirlenmediği için Ulusal Süt Konseyi’nin referans ücreti devre dışı kalırken, süt ücretleri üretici örgütleri ile sanayiciler arasında yapılan ihalelerle serbest piyasa aracılığı ile tespit edilmeye başladı. Dişi hayvan kesiminin yükselmesinden sebep çiğ süt üretimi düşerken, sanayici bir yandan süt bulamamanın sorununu yaşıyor bir taraftan da ücretleri baskılamak amacıyla etkin bir  çalışma yapılıyor.   

SANAYİCİ ÇİĞ SÜT FİYATLARINI HER ŞEY DAHİL ÜCRET YAPMAK İSTİYOR! 

Çiğ süt ücretlerinde senelerdir her şey dahil sistem uygulanırken, süt üreticisi burada büyük bir sorun yaşıyordu. Tarım ve Orman Bakanlığının aldığı bir kararla çiğ sütte her şey dahil ücret uygulamasından vazgeçti, Ulusal Süt Konseyi’nde tespit edilen referans ücret çiftçinin eline geçecek kesin ücret olarak açıklanmaya başladı. Bu husustan aşırı seviyede rahatsız olan süt sanayicisi, bir çözümünü bulup eski sisteme geri dönmek istiyor. 

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur

ULUSAL SÜT KONSEYİ’Nİ BİR ARAYA GETİREREK HEM SÜT FİYATLARININ BASKILANMASI HEM DE HER ŞEY DAHİL SİSTEME GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR! 

Alınan bilgilere göre, süt sanayicisinin serbest piyasada oluşan ücretleri baskılamak için Ulusal Süt Konseyi’nin bir araya gelerek referans ücret açıklaması için  Bakanlık üzerinde ciddi bir baskı oluştururken, Bakanlığın da serbest piyasada meydana gelen ücretlerden rahatsız olduğu bundan dolayı sanayicinin isteklerine destek 
verebileceği söylüyor.

REFERANS ÜCRET ARTIRILMADIĞI İÇİN SANAYİCİ SÜT ÜCRETLERİNE ZAM YAPAMIYOR!

Öte taraftan Tarım ve Orman Bakanlığının, serbest piyasada oluşan çiğ süt ücretlerinden rahatsız olsa da referans ücret artırılmadığı için süt sanayicisinin market raflarında süt ücretlerine zam yapamamasından ebep de mevcut yapının en azından seçimlere kadar devam etmesinden yana olduğu söyleniyor.  

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön