Kent Haberleri

Süt üreticilerinden son dakika açıklaması: Süt destekleme primi artırılmalı!

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Türkiye'de bahar aylarında süt üretiminin arttığına dikkat çekerek, süt destekleme priminin artırılması gerektiğini dile getirdi.  Tevfik Keskin, söz konusu açıklamasında çiğ süt üretiminin geçtiğimiz sene, 2022 yılına göre yüzde 7,1 oranında azaldığına ve 21 milyon 563 bin 492 tona düştüğüne dikkat çekti

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, ülke genelinde bahar aylarında süt üretiminin arttığına dikkat çekti ve açıklamalarda bulundu. 

Tevfik Keskin, söz konusu açıklamasında çiğ süt üretiminin geçtiğimiz sene, 2022 yılına göre yüzde 7,1 oranında azaldığına ve 21 milyon 563 bin 492 tona düştüğüne dikkat çekti. Dönemsel olarak ise süt üretiminin arttığına vurgu yapan Keskin, üreticilerin elindeki sütün piyasaya girmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Süt üreticilerinden son dakika açıklaması: Süt destekleme primi artırılmalı!

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, söz konusu açıklamasında "Bahar aylarında süt üretimimiz artar. Süt üretiminin yükseldiği bu dönemde süt sanayicileri tarafından alım yapılması üreticilerimiz için çok önemli" ifadelerine yer veren Keskin, özellikle süt tozu yapan firmaların bu dönemde süt alımı yapmamasının çiğ süt fiyatlarının düşmesine sebep olduğunu söyledi. 

"Ülke hayvancılığının geleceği için ESK'nin bir an önce süt tozu yapımına başlaması gerekiyor" diyen Tevfik Keskin, ESK tarafından süt tozu müdahalesinin 12 ay açık olması gerektiğine ve bunun piyasaları rahatlatacağına dikkat çekti. 

Keskin, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde ise durumu fırsata çevirerek düşük fiyattan alım yapmak isteyenler olduğunun, bu durumun ülkedeki ineklerin kesiminin hızlanmasına sebep olabileceğinin altını çizdi. 

Sütte girdi-satış fiyatı paritesinin bozulmasının sektöre zarar verdiğine de dikkat çeken Keskin, sürdürülebilirlik için süt üreticisinin kar etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Süt destekleme primi yükseltilmeli 

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, üreticiye teşvik amaçlı ödenen süt destekleme primlerinin de yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. 

Söz konusu açıklamasında "Bu artışla sütte kayıtlılık oranı daha fazla olacaktır. Üreticiye desteklemeler yeterli gelmiyor ise sütünü kayıtsız da sanayiye satma eğilimi gösterebilmektedir. Bu durumda üreticiyi eleştirmek doğru değildir" diyen Keskin, kayıtlılık demenin üretimin ülke ekonomisine kattığı somut delil olduğuna dikkat çekti. 

Tarım ve hayvancılık sektörünün ülke nüfusunun önemli bir bölümünü istihdam ettiğini belirten Keskin, "Ülke nüfusunun beslenmesi için zorunlu gıda maddelerini üretmekte, sanayi sektörüne girdi sağlamakta ve sanayi ürünleri için talep yaratmaktadır. Dolayısıyla kayıtlılık süt sektörümüz için de önemlidir" açıklamasında bulundu.

Süt üreticilerinin en büyük girdi kalemlerinden birinin yem olduğunu da dile getiren Keskin, "Merkez Birliği olarak Tarım Kredi Yem AŞ ile üreticilerimizin yem ihtiyaçlarının karşılanması için işbirliği protokolü imzalamış bulunmaktayız. Süt üreticileri birliğimize SÜTBİR YEM logolu, yani kendi markamızla yemlerimizin ilk sevkiyatını Muğla-Milas Süt Üreticileri Birliğimiz aracılığıyla üreticilerimize yaptık" açıklamasında bulundu ve üreticilere birlikleri aracılığıyla indirimli sağlanacak SÜTBİR YEM projesini ülke genelinde yaygınlaştırmayı sürdüreceklerini belirtti. 

BİM'de piliç kanat 54 TL'ye, nugget erpiliç 48 TL'ye, dana köfte 67 TL'ye düştü! BİM yeni aktüel ürünler kataloğu!

Euro/TL ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? 17 Mayıs 2023 euro/TL kuru 

Denizbank'tan EYT'lilere müjde! 10 bin TL'ye varan nakit promosyon!

Borsa yeni güne yükselişle başladı!