03 / 05 / 2024

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Beyoğlu Sütlüce’de dört katlı binayla birlikte bir gecekondunun çöktüğü öğrenildi. Çökmeye neden olan temel kazısı, bin kamyon hafriyatla ancak kapatılabildi. 



Beyoğlu Sütlüce’deki yıkımın ardından ekipler çalışmalara başladı. Haliç'e inen temel çukurunun kapatılması ve yeni sitinat duvarı yapılması kararı alındı. Hafriyat dökme çalışmalarıyla temel kazısı sonucunda açılan çukur kapatıldı. Hafriyat kamyonları ile 20 ton moloz taşındı. Çukur, bin kamyon hafriyatla kapatıldı.

İş makinesi su altında kaldı

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre iş makinesinin sahibi Yavuz Alkan, şu şekilde konuştu: “İki gün boyunca çok şiddetli yağmur yağdı. Perdelerin hareketinden ve su baskısından dolayı istinat duvarı çöktü. İş makinemiz de altında kaldı. İstinat duvarındaki oynamayı hissettiğimizden temele çalışmak için inmemiştik. İki gündür çalışmıyorduk. Paletli makinenin titreşimi duvarın yıkılmasına neden olabilir diye çalıştırmıyorduk. Perde betondaki hareketlenmeyi saat 08.30 gibi gördük. Çok sürmedi. 25 dakika içerisinde istinat duvarı çöktü. Proje müdürü ile şantiye şefi sürekli kontrol ediyordu. Bir risk olsaydı müdahale ederlerdi. Deniz seviyesiyle eşit seviyedeydik ama zeminden çok su kaynaması yoktu. Aşağıda su motoru vardı. Perdenin arkasında su yığıntısı vardı. Çökme sebebi de o zaten. Su, kanal ve toprağa sızan yağmur suları nedeniyle birikmişti.”

 

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

 

Bir gecekondu da çöktü

Binanın yanındaki bir gecekondunun da çöktüğünü açıklayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “7 bina boşaltıldı, bu binalarda 72 bağımsız bölüm var. Buradaki 38 aile misafirimiz, 34 aile de yakınlarının yanında kalıyor. 7 aile evsiz kaldı. Bu binalardaki kiracılarımıza kira yardımı ve acil ihtiyaçları için bir nakdi yardım, bir de evlerini yeniden kurmaları için eşya yardımını planladık. Mühürlenen binalarla ilgili karar teknik ekibin raporunun ardından verilecek” açıklamasında bulundu.

“Olayda biraz da kasıt var''

Evi mühürlenen bir vatandaş ise “Olayda biraz da kasıt var” iddiasında bulundu. İnşaat sahiplerinin temel kazısından önce arkadaki binayı satın almak istediklerini belirten aynı kişi, şöyle dedi: “Bina sahipleri satmak istemedi. Şimdi mahalleyi satın alırlar.” şeklinde konuştu.


Geri Dön