Sektörel

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...450’nin üzerinde iş insanının katılımıyla gerçekleştirilen forumlarda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için yeni fırsatlar ve yüksek potansiyele sahip sektörlere yapılacak büyük yatırımlar masaya yatırıldı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) liderliğinde İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu ardından sırasıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan iş forumları iki ülkenin önde gelen iş dünyası temsilcilerini topladı. 450’nin üzerinde iş insanının katılımıyla gerçekleştirilen forumlarda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için yeni fırsatlar ve yüksek potansiyele sahip sektörlere yapılacak büyük yatırımlar masaya yatırıldı.

Bu kapsamda, Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmelerin ardından 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imza atıldı. İlk etapta 50 milyon dolarlık yatırımın Türkiye’ye geleceği belirtilerken hedef bölgenin Trakya olduğu kaydedildi.

Konuya dair bilgi veren Orient İnternational İnvest Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demirhan, “Körfez ülkeleri Türkiye’ye güveniyor. Şirket olarak başlangıçta 50 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdik" diye ifade etti.

İşte gayrimenkul yatırımlarına ilişkin merak edilen detaylar...

ARAP DÜNYASI ROTASINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

Orient İnternational İnvest Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demirhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada Körfez ülkelerinin Türkiye’ye güvendiğini vurguladı.

Şirket olarak başlangıçta 50 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirhan, "Yapılan toplantıda da gördük ki yaklaşık 1 milyar dolarlık anlaşma gerçekleşti. Önümüzdeki beş yıl içerisinde de ülkemize toplamda 800 milyar dolarlık bir yatırım bekliyoruz" diye konuştu.

Arap ülkelerinin yatırım için Türkiye’yi tercih ettiklerinin altını çiezen Demirhan, Körfez ülkeleri ve dünyadaki birçok insanın güven limanı olarak gördüğü tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye'nin şu anda Körfez ülkelerinden çok fazla talep gördüğüne dikkat çeken Demirhan, "Ülkemizdeki mühendislik, inşaat sektörü, sanayinin kalkınması, ülkedeki üretimin Avrupa’daki duruşu ve artışından dolayı Arap dünyası yönünü Türkiye’ye çevirdi" diye belirtti.

"YAPILAN ANLAŞMA İLE TÜRKİYE'NİN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ CANLANACAK"

Gerçekleştirilen anlaşma ile ilk etapta Türkiye’ye 50 milyon dolar döviz girişinin olacağını ve bunun önümüzdeki dönemlerde artacağını ifade eden Demirhan, yapmış olduğukları anlaşma ile Türkiye’nin gayrimenkul sektörü canlanacağını söyledi.

Bu anlaşmaların ülkenin kalkınışı konusunda önemli rol oynadığını belirten Demirhan, "Attığımız imzayla ilk aşamada ülkemize 50 milyon dolarlık bir giriş olacak. Yakın zamanda Körfez ülkelerinden 400 milyon doları bulacak bir yatırım da gerçekleşecek" dedi.

Körfez ülkelerinin sermayesinin çok önemli olduğunu söyleyen Demirhan, hükümetin Körfez ülkelerindeki sermayeyi Türkiye’ye çevirmek için çok çalıştığını ve bunun meyvelerini önümüzdeki 5 yıl içinde alınacağını kaydetti.

"TÜRKİYE’YE 5 SENE İÇERİSİNDE 800 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GİRECEK"

Körfez bölgelerindeki ülkelerin Türkiye’ye ilgi duyduğunu ifade eden Demirhan, özellikle Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bu bölgeden gelen sermayenin için önemli olduğunu ve 5 yıl içerisinde Türkiye'nin dünyanın en iyi ekonomiye sahip 5 ülkesinden birisi olacağını söyledi.

Suudi Arabistan’da 2 trilyon dolarlık inşaat sektörünün olduğunu anımsatan Demirhan, Yeni yapılan Kızıldeniz Projesi, Neon Projesi gibi büyük projeler olduğunu, ülke olarak bu projelerin yüzde 50’sini alabilecek kapasiteye sahip olunduğunu vurguladı.

"Eminim ki bu projeleri bize verecekler" diye kaydeden Demirhan, Körfez ülkelerinin bu tarz işlerde işi bilen ülkelere vermeyi istediklerini, burada da son 20 yılda büyük gelişme kaydeden Türkiye ilk sırada rol oynadığını belirtti.

Türkiye ilişkileri iyi yönetebilen iyi mühendislere ve müteahhitlere sahip bir ülke olduğunu söyleyen Demirhan, "Bu projelerde söz konusu olan 2 trilyon doların yarısını biz aldığımız zaman sanayimiz de canlanır, piyasamız da canlanır, mühendislik ve müteahhitlik sektörümüz de iş daha çok iş yapar" dedi.

Türk işçilerinin de orada istihdamı olacağını ve bu şekilde düşünebilecek tüm Türk malı ürünlerinin orada yer alacağını aktaran Demirhan, "5 sene içerisinde Türkiye’ye Arap sermayesinden minimum 800 milyar dolar para girecek" ifadelerini kullandı.

"TRAKYA BÖLGESİ ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK MERKEZ OLACAK"

Trakya bölgesine lojistik yatırımı hedeflendiğini belirten Demirhan, Trakya bölgesinin önemli bir lojistik merkezi olacağını söyleyerek, "Dünya Körfez ülkelerinin peşinde onlar da bizim peşimizde olacak. Körfez ülkeleri Türkiye’nin bilgi ve becerisine talip. Yapmış olduğumuz anlaşmayla körfez ülkelerindeki Arapların Türkiye’deki arazi yatırımları ve üzerine yapacakları dev projelerle ilgili" dedi.

Özellikle Trakya bölgesinde lojistik alanlarının yapılmasıyla ilgili diyen ve bu duruma açıklık Getiren Demirhan, "Çünkü Trakya bölgesi Avrupa’ya çok yakın bir yer. Bu bölgeyi bir lojistik üssüne çevireceğiz. Körfez’deki iş adamlarıyla görüştüm" diye aktardı.

Demirhan son olarak, "Türkiye’deki yatırım olanaklarını sürekli soruyorlar. İran’da trilyon dolarlık bir yapılanma düşünülüyor aynı şekilde Suriye ve Irak için de düşünülüyor. Bu yapılanma içerisinde herkesin gerekli duyduğu, sanayisinin iyi olduğu, ürün gamının geniş olduğu tek ülke Türkiye. Bu şekilde Türkiye’nin sanayisinde ihracat artışı olacak. Çünkü ürünlerin hepsini Türkiye’den tedarik edebilecekler” açıklamasında bulundu.

Gübre firmalarına para cezası talebi! Hangi firmalara ne kadar ceza kesilecek?

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması! Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın!

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi!