Sektörel

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail, 2030 vizyonu doğrultusunda toplamda 150 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını ifade ederek, konut projeleri için Türk müteahhitlerine davette bulundu

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyeleri, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail liderliğindeki heyetle bir araya geldi.

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail, 2030 vizyonu doğrultusunda toplamda 150 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını ifade ederek, konut projeleri için Türk müteahhitlerine davette bulundu.

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde belediyelerin hayata geçirdiği projeler için 100 milyar dolar ve konut projeleri için de 50 milyar dolarlık bütçe ayrıldığını, bu projeler için Türk müteahhitlik firmaları ile birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

İşte detaylar...

Birlikten yapılan açıklama kapsamında, Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle Rusya'da projeleri sekteye uğrayan Türk müteahhitler, bu kaybı Suudi Arabistan pazarıyla kapatmak için çalışmalarını başlattı.

Bu doğrultuda, TMB, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Al-Hogail başkanlığında toplanan Suudi heyeti, Ankara'da misafir etti.

TMB Başkanı Erdal Eren, konuşmasında, martta Riyad'da düzenlenen müteahhitlik heyeti ziyaretinin ardından Suudi heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını aktardı.

Eren, Konuk Bakan Al-Hogail'in Türk müteahhitlerle bir araya gelmek istemesinin, bu alanda işberaberliğinin daha da geliştirilmesi kararlılığının göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Müteahhitlerin, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu doğrultusundaki projelerde yer alma konusunda hazır ve istekli olduğunu kaydeden Eren, birçok firmanın ülkede faaliyet göstermek için gerekli kayıt işlemlerini tamamlayarak yeterlilik için başvuruda bulundukları bilgisini aktardı. Eren, "Ülkede hayata geçirilmesi planlanan kentsel altyapı ve konut projelerinde yer alarak Suudi Arabistan'ın kalkınma programlarına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyacağız." ifadesini kullandı.

50 MİLYAR DOLARLIK KONUT PROJESİ!

Bakan Al-Hogail de toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, ülkesinin 2030 vizyonu kapsamında belediyelerle ilgili projeler için 100 milyar doları aşkın, konut projeleri için de yaklaşık 50 milyar dolar bütçe ayrıldığına vurgu yaptı.

Türk müteahhitlerin yetkinliklerini bildiklerine ve bu projelerde daha çok Türk firması görmek istediklerine dikkat çeken Hogail, söz konusu şirketlere gereken kolaylığın sağlanacağını aktardı.

Al-Hogail, Türk müteahhitlik firmalarını 10-13 Eylül tarihlerinde Riyad'da gerçekleştirilecek emlak etkinliği "Cityscape Global"a davet etti.

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Akbatı AVM'nin değeri katlandı! Dev AVM'nin 2023 yarıyıl değeri ne kadar?