29 / 04 / 2024

Suudi Arabistanlı işadamı Ashour'dan 25 milyon dolarlık yatırım!

Suudi Arabistanlı işadamı Ashour'dan 25 milyon dolarlık yatırım!

Ağaoğlu’nun Central Park İstanbul projesi dün satışa çıktı. Bakırköy’deki projeden 25 milyon dolarlık farklı daireler alacağını belirten Suudi işadamı “Burada yatırım yapmamızın en güçlü nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır” dedi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bakırköy’de hayata geçirdiği Ağaoğlu Central Park İstanbul projesinden 25 milyon dolarlık alım yapan Suudi Arabistanlı işadamı Marvan B.A. Ashour “İstanbul’da yatırım yapmamızın en büyük ve en güçlü nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kişisel olarak tanışıklığı olmadığını ancak onu çok sevdiğini ve saygı duyduğunu belirten Ashour “Burada olmamızın en önemli ve en güçlü nedenlerinden biri kendisidir” dedi. İstanbul’da yatırım planlarının devam edeceğini belirten Ashour, farklı bölgelerde de yatırım yapacaklarını belirtti. Daha önce İstanbul’da küçük çapta yatırımları olduğunu kaydeden Suudi işadamı, Central Park projesine 25 milyon doların üzeinde bir bütçe ayırdığını ve hangi tipte daireler olacağı üzerine çalışıp karar vereceklerini söyledi. Alacağı bu daireleri Suudi Arabistan’daki müşterilerine ve dostlarına satmayı planladığını söyleyen Ashour, farklı ülkelerde yatırım yaptığını ve Türkiye’de yatırım yapmanın güvenli ve kârlı olduğunu söyledi. 


REKOR KIRACAĞIZ


Ağaoğlu Central Park Projesi lansmanında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini belirterek  “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz. Bu proje ile satış rekorları kıracağız. Lansman öncesi yaklaşık 34 milyon dolarlık satış yaptık” dedi. Metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu paylaşan Murahhas Aza Hasan Rahvalı da Central Park’taki asgari satış hedeflerinin 1 milyar 200 milyon dolar olduğunu söyledi. Rahvalı “Projemiz siftahını İranlı bir müşterimiz ile yaparken başka bir müşterimize 25 milyon dolarlık toplu bir satış yaptık” dedi. Ağaoğlu CEO’su Dr. Önder Halisdemir ise projenin doğru marka ile doğru fiyatla ve doğru lokasyonda olduğunu kaydetti.


DOLARI 2.80’DE SABİTLEDİ


Üç farklı ödeme seçeneği bulunduğunu belirten Hasan Rahvalı “Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20’si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2.80’e sabitlediğimizi tekrar hatırlatmak isterim. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin kalan 24 ay taksitle” dedi.


Projede, 1+1’den başlayıp 6+1’e kadar uzanan daire seçenekleri var. 1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33’üne, 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43’üne, 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17’sine sahip.


Star/Birol Keleş




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hem Türkiye'de hem dünyada yada artan terör saldırılarına her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, şirket olarak puslu havalarda durmayıp hep atılım yaptıklanna dikkat çekerek, "Terörün istediği, herkesin kabuğuna çekilmesi. Onlann isteğini yerine getirmemeliyiz. Ekonomi devam ettikçe bunun üstesinden gelebiliriz." dedi. Sektörde dile getirilmese de bir karamsarlık ve ne olacak korkusunun olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Yine insanlann karamsar olduğu bir dönemde bu havayı dağıtacak bir faaliyete giriştik. Kabuğumuza çekilmedik, benim için özel önemi olan bu projemde satış rekoru kırarak sektöre canlılık" getireceğiz." diye konuştu. Sektörde balon olmadığını, konuta olan talebin devam ettiğini kaydeden Ağaoğlu, İstanbul'daki yapıların en az yarısının acilen yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini belirtti. Ağaoglu'na göre kentsel dönüşüm yasası çıktı ama işlemiyor, yaptırımlar içeren yönetmeliklerin çıkartılması ve devletin sürece ağırlığını koyarak kentsel dönüşümü aktifleştirmesi gerekli. 


SUUDLU İŞADAMI 25 MİLYON DOLARLIK ALIM YAPTI 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı da proje hakkında bilgi vererek toplam daire sayısının 1115 olduğunu, projenin arsa payı hariç 350 milyon dolar inşaat maliyeti ile hayata geçeceğini ve 1 milyar 200 milyon dolar hasılat beklediklerini kaydetti. Rahvalı, Central Park'a ilginin yoğun olduğunu vurgulayarak, "Bloklar yükseldikçe ortalama 6800-dolar olarak belirlediğimiz metrekare fiyatları 10 bin dolan geçecek. Lansmana başlamadan önce Suudlu bir yatırımcı 25 milyon dolarlık alım yaptı. Sürekli müşterilerimizden biri de 8 milyon dolara 4 daire aldı." açıklamasını yaptı. Nisan sonuna kadar satışlann büyük ölçüde tamamlanmasının planlandığı projede teslimat ise 24 ay içerisinde yapılacak. Ağaoglu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoglu, şirket olarak puslu havalarda durmayıp atılım yaptıklarına dikkat çekerek, "Terörün istediği, herkesin kabuğuna çekilmesi. Onların isteğini yerine getirmemeliyiz. Ekonomi devam ettikçe bunun üstesinden gelebiliriz." dedi. 


Bakırköy 46'da ne olmuştu? 


Bakırköy Belediyesi tarafından 8. Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuruda Bakırköy 46 projesinin, yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımda sorun oluşturacağı, tarihi yarımadanın silüetini etkileyeceği iddia edilmişti. Mahkeme, 6 Aralık 2013 günü yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararla projenin inşaatı ve satısı durdu. Ali Ağaoğlu projeden ev alanların parasını iade etti Şubat ayında Danıştay'ın plan iptal kararını bozmasıyla projede çalışmalar Central Park adıyla 1,5 ay önce yeniden başladı. 




Zaman



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ağaoğlu, Bakırköy’de 1 milyon metrekarelik şehir parkının yanına inşa edilen 'Central Park'ı tanıttı. Lansman öncesi 34 milyon dolarlık satış yaptıklarına dikkat çeken Ağaoğlu, projede satış rekoru kıracaklarını söyledi. 


Ağaoğlu Grubu, Bakırköy’deki yeni projesi Ağaoğlu Central Park’ın lansmanını gerçekleştirdi. Ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 800 dolar olan ve dolar kurunun 2.80 liraya sabitlendiği projede 1+1’den 6+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Bunun yanında 5.5+1 ve 7+1 büyüklüğünde 12 villa yer alıyor.  Bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini ve herkese kazandırdığını belirten Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı. 


34 MİLYON DOLARLIK SATIŞ 


Bu projeyle satış rekoru kırmayı beklediklerini söyleyen Ağaoğlu, "Daha lansman öncesinden yaklaşık 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu projeyle içerisinde geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. Murahhas Aza Hasan Rahvalı da, Ağaoğlu Central Park’taki asgari satış hedeflerinin 1 milyar 200 milyon dolar olduğunu paylaşarak şöyle konuştu: "Projemiz siftahını İranlı bir müşterimizle yaparken başka bir müşterimize de 25 milyon dolarlık toplu bir satış gerçekleştirdik." 


KONUTTA BALON YOK


Konut fiyatlarında kesinlikle bir balon olmadığını belirten Ağaoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Ben İstanbul’un yüzde 70’ini hala arazi olarak görüyorum. Bir stok var ama bunun ne kadarı sağlam ve kaliteli? Bence en az yarısının yıkılması lazım. İnsanlar evini geliştirmek, daha kaliteli ve sağlam bir binaya taşınmak istiyor." 


Komşusu şehir parkı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul’un şehir parkına komşu olan Ağaoğlu Central Park, Ataköy Marina’nın da yakınında. Proje, İDO terminallerine de yakın mesafede.


Erdoğan sayesinde buradayım


Lansman sonrasında Suudi Arabistan merkezli Unique Development Investment’ın sahibi Marwan Ashour, projeden 20-25 milyon dolar değerinde daireler satın almak istediğini açıkladı. Terör saldırılarının tüm dünyada yaşanabileceğini, Türkiye’deki olayların yatırım kararını etkilemediğini belirten Ashour, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir soruya, "Kendisine büyük saygım var. Bugün buraya geldiysem Erdoğan sayesindedir" yanıtını verdi. 



Akşam




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ağaoğlu Şirketler Grubunun 2013'te mahkeme kararıyla durdurulan Bakırköy 46 projesi, yeni adıyla Central Park, satışa sunuldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı Ali Ağaoğlu, Murahhas Aza Hasan Rahvalı, Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Önder Halisdemir ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar'ın katılımıyla Bakırköy'deki satış ofisinde düzenlenen basın toplantısıyla bilgi verilen projenin şimdiye kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiği belirtildi. Ali Ağaoğlu, "Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Ben Türkiye ekonomisine hep güvendim, güveneceğim" dedi. 


Balık yiyecektik 


Son günlerde hem Türkiye'de hem dünyada meydana gelen terror olaylarını lanetleyerek sözlerine devam eden Ağaoğlu "Önemli olan bu zamanlarda meydanı boş bırakmamak. İstiklal'deki terör olayının gerçekleştiği gün çocuğumla ve annesiyle Istiklal'deydik, günümüzü Boğaz'da balık yemek üzerine programlamışken, hep beraber İstiklal caddesindeydik. Olay yerine gidip çiçeğimizi bıraktık ve tüm günü caddede geçirdik" diye ekledi. 


25 milyon dolarlık satış 


Önder Halisdemir'in dö-projenip lokasyonuna dikkat çektiği toplantıda, flfenüz satışa çıkılmadan 25 milyon dolarlık satışın Körfez ülkelerinden bir mliteahhite yapıldığı belirtildi. Hasan Rahvalı, bu büyük alımı yapan grubun aynı zamanda müteahhit olmasının da altı önemle çizmek istediklerini ifade etti. 



Cumhuriyet


Geri Dön