Ekonomi

Suudi Veliaht Prensi: İran ile savaş küresel ekonomiyi çökertir!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı. Bin Selman, İran ile askeri değil, siyasi bir çözümü tercih edeceğini belirtti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, İran ile yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prens, uluslararası toplumun İran'ı caydırmak için bir araya gelmemesi halinde petrol fiyatlarının 'hayal edilemeyecek derecede yüksek rakamlara ulaşabileceği' konusunda uyarıda bulundu.
CBS kanalının '60 Minutes' programında soruları yanıtlayan Suudi Veliaht Prensi Bin Selman, Suudi ajanlara yaklaşık bir yıl önce Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi yönünde emir verdiği yönündeki iddiaları "Kesinlikle hayır" diyerek reddetti. Bin Selman, ülkesinin lideri olduğu için sorumluluğun tamamen kendisine ait olduğunu kabul etti.

'Bu bir hataydı'

Sputniknews'de yer alan habere göre; Veliaht Prens, cinayete ilişkin "Bu bir hataydı. Gelecekte böyle bir şeyden kaçınmak için elimden geleni yapmalıyım" diye konuştu.
Bin Selman, "Suudi hükümetindeki 3 milyon çalışanın günlük olarak neler yaptığını bilmem gerektiğini mi düşünüyorlar? Bu 3 milyon kişinin kendi günlük raporlarını lider ve en yüksek rütbeli ikinci kişiye göndermeleri imkansız" şeklinde konuştu. Veliaht Prens, soruşturmalar yürütüldüğünü ve rütbelerine bakılmaksızın, herhangi birisine karşı yapılan suçlamalar kanıtlandığında mahkemeye çıkarılacağını ve istisna yapılmayacağını dile getirdi.