Ekonomi

Suya yüzde 40 zam! Yarından itibaren geçerli

Pek çok şeye gelen zamlar Eskişehir'de suyu da vurdu. Suya şehirde yüzde 40 zam yapıldı. Söz konusu zam yarından itibaren geçerli olacak. Alım gücünün düşmesi ve dolar kurunun 18 liraya kadar yükselmesi vatandaşları ekonomik anlamda zor duruma sokuyor

Zam yağmuru devam etmekte. Alım gücünün düşmesi ve dolar kurunun 18 liraya kadar yükselmesi vatandaşları ekonomik anlamda zor duruma sokuyor. Elektrik, ekme ve, akaryakıt derken şimdi de suya zam gelmiş durumda. Gelen son dakika bilgisine göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi suya yüzde 40 zam yapmış durumda.

Geçen hafta Eskişehir'de suya zam teklifi oy çoğunluğuyla reddedilmiş idi. Bu hafta ise karar tekrardan meclise sunuldu ve oy çoğunluğu ile kabul edilmiş oldu. Alınan karar ile suya yüzde 40 zam geldi.

Suya yüzde 40 zam yapıldı

Teklifin kabul edilmesiyle birlikte gelecek olan zam yarın faturalara yansımaya başlayacak. Yapılan zamma ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Murat Özcan, artan enflasyonla birlikte bütün zamların oy birliği ile meclisten geçtiğini ve bu durumun istisna olduğunu söyledi.

Bu akşamdan itibaren geçerli
Artan enerji maliyetlerine ve dolar kurundaki yükselişe dikkat çeken Özcan, dünya genelinde yaşanan bu krizin ülkemizi de etkilediğini vurgu yaptı. Oy birliğiyle geçen zammın neden olduğunu maddeler halinde söyleyen Özcan, vatandaşların uluşalım ve su sıkıntılarında daha ılımlı davranması gerektiğini vurgu yaptı. Gelen zam ise bu akşamdan itibaren başlayacak.

Sorumlusu değiliz
Aldıkları karara mecbur kaldıklarını belirten CHP’li İbrahim Arslan, tüm zamlara karşı olduklarını ancak şuan ki ekonomik süreç bu zamlara neden olduğunu belirtti" Uygulanan ekonomik politikalardan kendilerinin sorumlu olmadıklarını belirten Aslan, mevzuata uymak zorunda kaldıklarını  sözlerine yer verdi. 

2 ayrıma dikkat
Gerçekleşen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz Büyükerşen, ESKİ'nin su satışından kar etmediğini sadece kamu hizmetinde bulunduğunu da sözlerine ekledi. Kar ile kazanç arasında büyük fark olduğunu ve bunu iyi ayırt etmek gerektiğini vurgulayan Büyükerşen, “Kar ile kazanç arasında çok fark var. Bunlar yeni hizmete harcanıyor. Yeni hizmetlerin finansmanı için kullanılan paralar var. İki de bir söylenen belediyeye borç veriliyor hikâye var. ESKİ zaten belediyenin ki. Yönetimi ayrı gibi gözükse de belediyenin bir parçası. Zaten yapacağı yatırım olmasa ESKİ’nin her artı değeri belediye bütçesine ilave edilecek. Onun için bir daha ESKİ karı demeyin, ESKİ kar etmemekte” sözlerine yer verdi.