Sektörel

Suyu yaşamın merkezine alan konut projeleri!

Su konsepti yaygınlaşarak hemen hemen her projede yer almaya başladı. Kimi firma Venedik’teki su kanallarını projesine taşıyor kimi ise İstanbul’un incisi Boğaz Köprüsü’nü…

Son birkaç yıldır temalı konut projeleri trend olmaya başladı. Bunlardan en yaygını da “su” kopsepti. Artık neredeyse her konut projesinde su konsepti yer alıyor. Sakinlerine su ve yeşille iç içe bir yaşam sunan bu projelerin neredeyse yüzde 90’ını su ve yeşil oluşturuyor. Klorlu ve süs havuzlarının yerini de artık yapay göletler aldı. Her firma farklı konpestle suyu projesine taşıyor. Kimi boğazdan ilham alıyor kimi vadiden kimi ise Venedik’teki su kanallarından… İşte suyu yaşamın merkezine alan en şık su konseptli konut projeleri…


 


İçinde 3 kilometre Sadabat Deresi geçiyor

Maslak’ın yanı başında, meşhur Sadabat Deresi’nin önünde hayata geçirilen Vadi İstanbul, Ayazağa’da toplam 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. İçinden 3 kilometre boyunca Sadabat Deresi geçen Vadi İstanbul, Teras, Bulvar ve Bahçe olmak üzere 3 ayrı konseptten oluşuyor. Aydınlı Grup, Artaş Grup ve Keleşoğlu İnşaat imzasıyla yükselen proje, rezidans, ofis, 5 yıldızlı otel ve AVM’den oluşuyor. Toplam 3 bin konutun yer aldığı Vadi İstanbul’da 1+1 daireler 420 bin TL ile 583 bin TL, 2+1 daireler 594 bin TL ile 953 bin TL, 3+1 daireler 728 bin TL ile 1 milyon 164 bin TL, 4+1 daireler 1 milyon 37 bin TL ile 1 milyon 663 bin TL arasında satışa sunuluyor. Mayıs 2015’te tamamlanması planlanan projede, yüzme havuzları, fitness merkezi, tenis sahası, basketbol sahası, kapalı otopark, gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


 


Eston Deniz 4 mevsim deniz keyfi yaşatıyor

Beylikdüzü Yakuplu’da 1,2 milyon metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Eston Deniz, şehrin merkezinde marinası, plajı ve 1.5 kilometre sahil şeridi ile denizle bütünleşmiş, yeşil ile maviyi bir arada bulabileceğiniz ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor. Eston Yapı tarafından Yakuplu'da hayata geçirilen Eston Denizprojesinde 9 farklı tipte, 342 adet bahçeli villa ve apartman yer alıyor. Projenin Yakamoz Evleri bölümünde daireler, Kalyon Evleri bölümünde ise farklı alanlara sahip villalar yer alıyor. Teslimlerin 31 Aralık 2013'te gerçekleşmesi planlanan Yakuplu Eston Deniz'de, 1+1 daireler 225 bin TL'den, 2+1 daireler 334 bin TL'den, 3+1 daireler 399 bin TL'den, ikiz dubleks daireler 723 bin TL'den, sıra ara dubleks daireler 519 bin TL, köşe dubleksi daireler 680 bin TL’den, katlı villalar 563 bin TL’den, müstakil tripleks villalar ise 1 milyon 197 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 


Adını su kenarındaki medeniyetlerden alıyor

Türkiye’nin ilk temalı konut projesine imza atan Sinpaş GYO tarafından Çekmeköy-Sancaktepe’de hayata geçirilen Aquacity, adını su kenarındaki medeniyetlerden alıyor. Tüm evlerin ana yaşam alanlarının göle baktığı projede, toplam bin 118 konut yer alıyor. Su ve doğayla içi içe bir yaşamın sunulduğu Aqua City’de konutlar 322 bin 500 TL ile 1 milyon 199 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 5 bin 359 metrekarelik alan üzerinde 8 etaptan oluşan Eston Denizprojesinde ödemeler firma bünyesinde 60 aya kadar vade farksız, 60 ay üzerinde vadelerde cazip faiz oranları ile gerçekleşiyor. 


 


Yüzde 90’ını su ve yeşil oluşturuyor

İhlas Holding tarafından Ispartakule'de inşa edilen Bizimevler 3 projesinde yeşil alanlar ve gölet projenin yüzde 90'ını oluşturuyor. 67 bin 191 metrekare alana kurulan Bizim Evler 5 projesi, geniş  ve ferah dairelerden oluşuyor. Büyüklükleri 114 ile 203 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneği sunuluyor. Toplam 710 konuttan oluşan projede, konutlar 205 ile 371 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 12 ay peşinat erteleme kampanyasını satışta olan tüm Bizim Evler markalı projelerine taşıyan İhlas Yapı A.Ş, %0,56’dan başlayan vade oranlarıyla kredilendirme imkanı sunuyor. Projede ayrıca; %25 nakit ödemeyi tercih edenlere kalan %75 ’lik kısım için 12 aya kadar vade farksız taksitlendirme seçeneği sunuluyor. Peyzaja geniş yer verilen Bizim Evler 5’te kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, Fin hamamı ve göl kafeler bulunuyor.


 


7 bin 500 metrekarelik gölet

Saf Gayrimenkul tarafından Acıbadem’de hayata geçirilen Ak-Asya Acıbadem projesinde 7 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir gölet bulunuyor. Toplam 3 etaptan oluşan projede 1+1’den 4,5+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Dairelerin 964 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu projede, 26 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Eylül 2013’te tamamlanması planlanan Ak-Asya Acıbadem Kent etabında 8 bin metrekarelik oyun alanı, eğlence merkezi ve çocuk eğitim alanı yer alıyor. 


 


Su kanallarında goldolla gezinti keyfi

Mimari konseptini dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Venedik’ten alan proje, 2 bin 100 özellikli konutun bulunduğu 5 kule, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 60 bin metrekarelik alana sahip modern ofis etaplarından oluşuyor. Mimari konsepti Dome Mimarlık tarafından tasarlanan Via/Port Venezia’da tıpkı Venedik’te olduğu gibi yürüyüş yolları, su kanalları, büyük meydanlar inşa ediliyor. Genişliği 12 metre olan su kanallarında gondollarla gezintilerin yapılabileceği, meydanlarında Venedik karnavallarının düzenleneceği Via/Port Venezia’da, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, buhar odası, sauna, oyun sahaları, çocuk parkları gibi birçok sosyal imkan bulunuyor. Projede 1+1 daireler 250 bin 558 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 


Su kanalları ve havuzlarla çevrili

Dumankaya İnşaat "Konsept Halkalı" projesinde su temasını kullanmış. Küçükçekmece Gölü'nün mavi atmosferinin su kanalları ve havuzlarla yeniden yorumlandığı projede, seçenekli rezidans daireleri ve 21 villa ile 812 aileye rezidans konforu sunuluyor. Simetrik mimariye katılan hareketle yeni bir geometri kuran Dumankaya Konsept Halkalı'nın sosyal donatıları arasında açık yüzme havuzu, su kanalları, güneşlenme terası, sosyal tesisler, çocuk oyun alanı, sauna, fitness, hobi odası, kafe, yürüyüş yolları, basketbol sahası ve yansıma havuzları yer alıyor. 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin sunulduğu projede konutlar 188 bin TL’den başlayan fiyatlarla sataşı sunuluyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com