07 / 05 / 2024

Swissotel Grand Efes İzmir, Dünyanın Lider Otelleri üyesi!

Swissotel Grand Efes İzmir, Dünyanın Lider Otelleri üyesi!

Mayıs 2008'de yenilenen yüzü ile kapılarını misafirlerine açan Swissotel Grand Efes İzmir, Dünyanın Lider Otelleri'nin İzmir'deki ilk ve tek üyesi



Sayısız tarihi eserleri ile dünyanın en eski ve en güzel şehirlerinden biri olan İzmir'in merkezinde bulunan Swissotel Grand Efes, şehrin dinamik iş ve alışveriş mekanlarına olan yakınlığı, Uluslararası  İzmir  Fuar Alanı, Arkeoloji Müzesi ve İzmir Körfezi kıyısındaki muhteşem Kordon'a yürüme mesafesindeki konumuyla ulaşım açısından misafirlerine büyük bir rahatlık sağlıyor. Adnan Menderes Havaalanı'na 15 km uzaklıktaki otel, misafirlerini, İzmir şehir hayatının kalbinin attığı yerde ağırlıyor. Otelin, 55'i özel dizayn edilmiş süitlerden oluşan, son teknolojilerle donanımlı 402 odası, gerek iş, gerekse eğlence amaçlı seyahat eden misafirlerin tüm ihtiyaçlarım karşılayacak şekilde düzenlenmiş.

Birçoğunu Türkiye'nin önemli sanatçılarının yaptığı ve devasa bir sanat galerisini andıran Swissotel Grand Efes'te önemli sanat eserleri sergileniyor. Hem Türk çağdaş sanatı hem de İzmir için tarihi bir değere sahip olan bu eserler, oteli ziyaret eden konuklar için birer sürpriz niteliğinde. Otel girişinde misafirleri dün yada ünlü Kolombiyalı sanatçı Botero'nun 2.5 metre boyundaki Atlı Adam heykeli karşılıyor. Bu heykel İzmir'de ve Türkiye'de ortak mekanda sergilenen bu ebatta ilk Botero heykeli. Ayrıca otel odalarının her birinde Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden Devrim Erbil'in, her oda için farklı renklerde tasarladığı, İzmir'i anlatan çalışmaları bulunuyor. Büyük Efes Oteli'nden miras kalan eserler, otelin sanat danışmanı ve heykeltıraş Cumhur Ata Türk başkanlığında yürütülen zorlu bir restorasyon çalışmasıyla elden geçirildi. Bu koleksiyon, aralarında Bedri Rahmi Eyüboğlu, Jale Yılmabaşar, Attila Galatalı gibi Türkiye'nin değerli sanatçılarından oluşan bir sanatçı grubunun eserlerini içeriyor.

Toplam yedi bin 299 metrekarelik alan üzerinde benzersiz teknolojik donanımıyla dikkat çeken bölünebilir 19 toplantı salonu, konferans ve balo salonlarıyla Grand Efes Kongre Merkezi her türlü etkinlik ve organizasyon için kusursuz mekan alternatifleri sunuyor. Ayrıca dört farklı bahçesinde bin 500 kişiye kadar hizmet verebilen Swissotel Grand Efes, bu yaz çeşme'nin güzelliği ile göz kamaştıran Bardacık Koyu'nun muhteşem sahilindeki Dilaila Beach'te, denizin eşsiz manzarası karşısında ve yemyeşil bahçesinde, romantik düğünler ve organizasyonlar için keyifli bir ortam da sunuyor.

'Dünyanın Lider Spaları'mn Türkiye'deki ilk üyesi olma özelliğiyle onurlandırılan Amrita Spa & Wellness, fıtness, rahatlama ve bakım uygulamalarım Asya terapileri ile Batı teknolojilerini birleştiren bir anlayış içinde misafirlerini konuk ediyor. Verilen hizmetler arasında geleneksel Türk hamamı, sauna, jakuzi, buhar odası, açık ve kapalı yüzme havuzları ile tenis kortu bulunuyor.
Forbes


Geri Dön