29 / 04 / 2024

Swissotel The Bosphorus Oteli yeniden satışta!

Swissotel The Bosphorus Oteli yeniden satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Beşiktaş´taki Swissotel The Bosphorus Oteli için yeniden satışa çıktı



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Beşiktaş´taki Swissotel The Bosphorus Oteli için yeniden satışa çıktı.Yapılan açıklamada taşınmazın ve üzerinde bulunan 5 yıldızlı otelin, taşınmaz üzerinde bulunan mükellefiyetleri ve haklarıyla birlikte satışına karar verildiği belirtildi. Toplam üç parseldeki 72 bin 422 metrekarelik parsel alanının kullanım hakkı verilen yaklaşık 63 bin 584 metrekarelik kısmı (inşaat alanı 63 bin 928 metrekare ve 600 oda kapasiteli otel) satışa kondu.
Vişnezade Mahallesi´ndeki Swissotel The Bosphorus Oteli´nin tahmini bedeli 420 milyon TL olarak belirlenirken geçici teminat olarak 12 milyon 600 bin TL istendi. İhale 13 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

40 milyon TL´lik indirimle yeniden satışta

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Beşiktaş´taki Swissotel The Bosphorus Oteli´n satışı için 40 milyon TL´lik bir indirim yaparak yeniden ihaleye çıktı. Bu zamana kadar 460 milyon TL tahmini fiyattan birkaç kere ihaleye çıkan İBB, yeni ihalede tahmini fiyatı 420 milyon TL olarak açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa çıkarılan The Bosphorus Otel, Beşiktaş Vişnezade Sokak´ta üç parseldeki 72 bin 422 metrekarelik alan üzerinde bulunuyor. Otele verilen 63 bin 584 metrekarelik kullanım alanının üzerinde inşaat alanı 63 bin 928 metrekare olan 600 odalı Bosphorus Swissotel bulunuyor. Yapılacak ihalede arsa ile birlikte otel de mükellefiyetleri ve haklarıyla birlikte satılacak.

Swissotel The Bosphorus Oteli´nin tahmini bedeli 420 milyon TL olarak belirlenirken geçici teminat olarak 12 milyon 600 bin TL istendi. İhale 13 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

Swissotel için bundan önce ihale açılarak ile 31 Mart 2010 tarihinde ihale düzenlenmiş, daha sonra iptal edilerek 14 Nisan tarihine ertelenmişti. İhale günü geldiğinde erken saatlerde teklif olmadığını açıklayan yetkililer tarafından iptal edilen ihale, ileriki bir tarihe ertelenmişti. Bir önceki ihalede Swiss Otel'in sahibi Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba grubu ve Fenerbahçe Kulübü ikinci Başkanı Nihat Özdemir'e ait Limak grubu, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller Turizm, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Swiss Otel için şartname almıştı.

Halen Swissotel için Anadolu Japan Turizm AŞ'den her yıl otel cirosunun yüzde 7'si oranında işletme bedeli İBB tarafından tahsil edilirken satışın gerçekleşmesi halinde, intifa hakkı 15 Şubat 2032 yılına kadar Anadolu Japan Turizm AŞ'de kalmaya devam edecek. Süre sonunda otel bedelsiz olarak yeni alıcısına devredilecek. Buna karşın belediyenin ciro üzerinden aldığı yüzde 7'lik pay ise arsa ve otelin yeni sahibine ödenecek.
Hyatt Regency Oteli'nin yeni sahibi Doğuş olmuştu

İBB 16 Nisan´da Hyatt Regency Oteli'nin arsasını ve üzerinde bulunan 5 yıldızlı otelin ihalesinde 7 şirket şartname almış ve ihalede tek teklif Doğuş grubundan gelmişti. Doğuş grubu şirketlerinden olan Göktrans'ın otel için teklifi 208 milyon TL olmuştu. İBB yönetiminin onaylamasının ardından otelin tapusu Doğuş grubuna devredileceği açıklanmıştı. Ayrıca otelin 2031yılına kadar kullanım hakkıDoğuş Holding'e ait.

İBB'nin satışa çıkardığı Hyatt Regency Oteli, 14 bin 793 metrekare arsa üzerinde ve 44 bin 4 metrekare inşaat alanına sahip. Hyatt Regency Oteli'nde 360 oda bulunuyor. 18 junior süiti, 1 adet kral dairesi ve 11 apartman dairesi bulunan otel, İstanbul'un en gözde konaklama tesisleri arasında. Otelde ayrıca, 300 kişilik oturmalı yemek kapasitesi olan bir Balo salonu ve 5 toplantı odası da mevcut. İtalyan restoranı olan Spazio ve egzotik Türk yemekleri yapan Agora restoran da otelin bünyesinde yer alıyor.
7 talibi daha vardı

Hyatt Regency Oteli için Limak İnşaat, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm, Özbek İnşaat, Amplio İstanbul Otel Yatırım ve Göktrans Turizm olmak üzere 7 talip şartname şartname almıştı.
Milliyet


Geri Dön