03 / 05 / 2024

Swissotel'in satış ihalesi ertelendi!

Swissotel'in satış ihalesi ertelendi!

Swissotel The Bosphorus İstanbul'un satış ihalesi, katılım olmadığı gerekçesiyle ertelendi

 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı Swissotel The Bosphorus İstanbul'un satış ihalesi, katılım olmadığı gerekçesiyle ertelendi.

Yetkililer, Swissotel'in satışına ilişkin ihaleye istekli olmadığını, bu nedenle ihalenin henüz belirlenmeyen bir tarihe ertelendiğini belirtti.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Swissotel yine satılamadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı Swissotel The Bosphorus ikinci kez ertelendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihalenin katılım olmadığından iptal edilmediğini, ertelendiğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesi, “Swissotel arsasının satışı, ihaleye katılan olmadığı için iptal edildi” iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, satışa çıkarılan Swissotel arazisi ihalesiyle ilgili olarak, “İhale, ilan edilen saatinden 1 saat önce ileri bir tarihe ertelenmiştir. Söz konusu ihalenin günü ve saati bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Otel ihalesinin 31 Mart 2010 tarihinde yapılacağı duyurulmuş ve ihale günü satışın 14 Nisan 2010 tarihine ertelendiği açıklanmıştı.

460 milyon TL istendi
Swissotel'in toplam arsa büyüklüğü 72 bin 422 metrekare. İnşaat alanı ise 63 bin 928 metrekare. Arsanın üzerinde bulunan The Bosphorus Swissotel sahip olduğu oda kapasitesi 600 oda.
Belediye, satmaya karar verdiği Swissotel 'in arsası ve otel binası için 460 milyon lira tahmini bedel istiyor. Otele biçilen geçici teminat ise 13 milyon 800 TL. 
Ebru Duman

İstanbul Swissotel'in ihalesi ertelendi
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan Maçka'daki Swissotel arazisi ihalesi dün gerçekleşmedi. İhale günü 14 Nisan 2010 olarak belirlenmesine rağmen belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre ihale günü olan dün sabah erken saatlerde geri çekildi. Erteleme nedeni açıklanmazken gerekli çalışmaların yeniden yapılacağı ve daha sonra belirlenen tarihte ihalenin gerçekleşeceği öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Swissotel arazi için 460 milyon TL muhammen bedel belirlemişti. Swissotel tarafından işletilen otelin bulunduğu arazinin üst kullanım hakları ise işadamı Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba Holding'te bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda otel arazi için aralarında Fiba'ya ait Anadolu Jağon Turizm , Limak grubu , Remax Gayrimenkul Yatırım Turizm, Güzel Oteller Turizm, Bomonti Uluslararası Kongre Yatırım Turizm'in talip olduğu açıklanmıştı.
Sabah


Geri Dön