TAB Gıda mağaza sayısını 50'ye çıkaracak!
TAB Gıda'nın bu yeni zinciri sessiz sedasız büyüyor. Şirket önümüzdeki yıl mağaza sayısının 13'ten 50'li rakamlara ulaşması planlanıyor...
Erhan ve Korhan Kurdoğlu kardeşlere ait TAB Gıda'nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995'te Burger King'in master franchisee haklarını alarak Türkiye'ye getirmesiyle başladı. Firma, 2007'de İtalyan Sbarro'yu bünyesine katarak büyümesini sürdürdü.
Yine 2007'de Popeyes de listeye eklendi. Arby's, Usta Döner, Döner Stop gibi fast food zincirlerinin de sahibi. Burger King'in Çin operasyonlarını da yönetiyor. Sadece Çin'de 700'ün üzerinde restoranı var. Tabii bu kadar restoranın bir de tedarik tarafı var. Bu restoranların etleri, patatesleri ve hamburger ekmeklerini de kendi bünyesinde üretiyor. Bu yatırımlardan en önemlisi Amasya'daki Ekur Et Entegre Tesisleri. TAB Gıda markalarında TL kullanılan tüm et ürünleri Amasya'nın Suluova ilçesindeki Ekur Et Entegre tesislerinde üretiliyor. Tesis, 40 bin metrekare kapalı alanı ile toplamda 92 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Entegre tesis günde 400, yılda 120 bin büyükbaş hayvan kesimi ve yılda 33 bin 600 ton karkas et işleme kapasitesine sahip. Bu tesis artık sadece kendi restoranlarına et ürünleri tedariği yapmıyor. Son günlerde bazı AVM'lerde gözümüze Amasya Et Ürünleri mağazaları ilişmeye başladı. Satılan et ürünlerinin tamamı paketlenmiş. Biftekten kıymaya, bonfileden kuşbaşına, sucuktan salama bütün et ürünleri özel ambalajlarda tüketiciyle buluşuyor. TAB Gıda'nın bu yeni zinciri sessiz sedasız büyüyor. Para'da yer alan habere göre; Mağazalarının sekizi İstanbul'daki AVM'lerde. Ayrıca Ankara, Bursa, Mersin, Kayseri ve Amasya'da birer mağazası var. Duyumlarımıza göre, firma bu yeni zinciri büyütecekmiş. Tüketicinin ilgisi de oldukça iyiymiş. Önümüzdeki yıl mağaza sayısının 13'ten 50'li rakamlara ulaşması planlanıyormuş...
TAB Gıda mağaza sayısını 50'ye çıkaracak!