Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar
Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı yatırımda da rekor kırdı.Kentte 2022'de açılan yabancı sermayeli şirket sayısının 1244 olduğunu söyleyen Bahar, 2021'e nazaran yüzde 131'lik bir yükseliş gözlendiğini söyledi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, , Oda bilgilerine göre, kentte geçen sene 7 bin 376 yeni firma açıldığını, 2 bin 964 firmanın da kapandığını bildirdi.Kentte 2022'de açılan yabancı sermayeli şirket sayısının 1244 olduğunu söyleyen Bahar, 2021'e nazaran yüzde 131'lik bir yükseliş gözlendiğini söyledi.Geçen sene açılan yabancı firmaların sahiplerinin büyük bir kısmını Rusların oluşturduğuna işaret eden Bahar, şunları ifade etti:
"- 420 firmayla Ruslar ilk sırada, İranlılar 136 şirketle ikinci sırada yer alıyor. İran'ı ise 128 firmayla Almanya, 74 firmayla Ukrayna, 52 şirketle Kazakistan takip ediyor.- Azerbaycan'dan 44, Hollanda'dan 24, Ürdün'den 23, Türkmenistan ve Belarus'tan da 22'şer şirket ilimizde yatırımları ile icraat gösteriyor."
Yüzde 527 yükseldi
Ruslara ait firma sayısının 2022'de bir evvelki seneye nazaran yüzde 527 oranında yükseldiğine dikkati çeken Bahar, Kazakistanlıların firma sayısında yüzde 205, Ukraynalıların şirket sayısında ise yüzde 155 nazarında yükseliş yaşandığını bildirdi.
Rusları Almanlar izliyor
Kentteki toplam yabancı yatırımcı sayısının 5 bin 695'e çıktığını aktaran Bahar, "Yabancı yatırımcının 1061'ini Ruslar oluşturuyor, Rusları, Almanlar ve İranlılar takip ediyor." dedi.
Yabancı şirketlerin sektörel dağılımına göre ilk sırada bilişimin, ikinci sırada da gayrimenkul icraatlarının yer aldığını söyleyen Bahar, diğer öne çıkan sektörlerin ise tarımsal ürünlerin ticareti, inşaat faaliyetleri, seyahat acentesi, restoran-yiyecek içecek hizmetleri, reklamcılık ve fuar hizmetleri olduğunu söyledi.
Yabancı yatırımcı, kendi ülkesinden başka bir ülkede yatırım yapan kişi veya kuruluştur. Bu, yabancı ülkede hisse senedi, tahvil, gayrimenkul satın almayı veya bir iş kurmayı içerebilir. Yatırım, piyasa fırsatlarından yararlanmak, portföyü çeşitlendirmek veya başka nedenlerle yapılabilir. Yabancı yatırım bir ülkeye sermaye ve iş getirebilir, ancak aynı zamanda yerel kaynakların kontrolü ve ekonomik egemenlik konusunda endişelere yol açabilir.
Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun
En fazla geliri o elde etti! İzlenme de Youtube'ı bile geride bıraktı
İthal et fiyatları ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak?