Genel

Tadilat ile ev yenilemenin maliyeti ne kadar?

İnşaat maliyetleri son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken, İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden tadilat ile ev yenilemenin maliyetini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 41,54 artarken, maliyetlerdeki artışta gerileme mayıs ayından bu yana devam ediyor. 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yıllık bazda artış son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken, 2021 yılının Eylül ayında yüzde 39,54 seviyesindeki artıştan sonra en düşük oran oldu.

İnşaat maliyetleri son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda  tadilat ile ev yenilemenin maliyetini açıkladı.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:


Tadilat ile ev yenilemenin maliyeti ne kadar

Kırım, söküm: 40.000₺

Sıhhi, elektrik tesisat: 150.000₺

Banyo, wc: 140.000₺

Alçıpan tavanlar: 80.000₺

Mutfak: 150.000₺

Kapılar: 90.000₺

Laminant zeminler: 50.000₺

Sıva, boya: 120.000₺

Toplam: 820.000₺

Fiyatlar net 100 m2 3+1 bir daire için iyi işçilik ve malzeme ile ortalama olarak hesaplanmıştır. Malzeme ve işçilik kalitesine, dairenin donanımına ve bulunduğu lokasyona göre çok değişkenlik gösterebilir.

Mevcut ısıtma tesisatının kullanıldığı varsayılmıştır. Elektrik tesisatında sigortalar ve kabloların yenilendiği varsayılıp, priz, tüm odalarda aydınlatma ve montaj malzemeleri fiyata dahildir. 

Tüm odalara, mutfak ve koridora alçıpan tavan ve dekoratif ışık bandı yapıldığı varsayılmıştır. Kapılara oda kapıları ve çelik kapı dahildir. Doğramalar, kombi, mobilyalar ve diğer dekorasyonlar fiyata dahil değildir.
 

İstanbul 2024 Ofis Pazarı 3. Çeyrek raporu açıklandı!  En pahalı ofisler nerede?

Grand Port İzmir’de 2 milyon 180 bin TL’ye 2+1! Yeni proje!

Türkiye’den mi yurt dışından mı konut alınmalı?