22 / 05 / 2024

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON başkanı oldu!

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON başkanı oldu!

İMKON'un merakla beklenen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, konfederasyonun genel merkezinde gerçekleştirildi. Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanlığına seçildi.



İMKON'un merakla beklenen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, konfederasyonun genel merkezinde yapıldı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanlığına yeniden Tahir Tellioğlu seçildi.

Tahir Tellioğlu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, sektörün gelişimi, disiplini ve sorunlarının daha kolay çözüme ulaşması amacıyla müteahhitler odasının kurulması ve sektörel eğitim sertifikasyon programının tesis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento fiyatlarının yüksekliğinin ve yapılan dengesiz zamların sektörü çok etkilediğini dile getiren Tahir Tellioğlu, söz konusu bu durumun, konut sıkıntısı ve kiralık konut sorunu olarak vatandaşlara yansıdığına, sosyal denge ve düzeni bozduğuna değindi.

Söz konusu Genel Kurul'da, yönetimin 2022-2023 faaliyet raporu ve mali bütçesinin ibrasından sonra seçimlere geçildi.
İMKON Genel Başkanlığı görevine seçilen Tahir Tellioğlu 2013 yılından bu yana genel başkanlık görevini yürütüyor.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON başkanı oldu!

MÜTEAHHİTLERDEN ODA TALEBİ

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, İMKON üst kurul delegeleri; Abdullah Üstübi, İsmail Akova, Nurali Paşaoğlu ve Fatih Altay ile beraber başkent Ankara’da yapılan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu 5.Olağan genel kuruluna katılım sağladı.

Ülkemizin dört bir tarafından gelen birlik başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapılan Genel kurul sonrası bazı değerlendirmeler yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler şu şekilde:

- Temel inşaat malzemelerinde enflasyon girdi maliyetleri üzerinde yaşanan fahiş fiyat artışları; başta çimento olacak şekilde buna bağlı ürünler.

- Arz ve talep noktasında en önemli sorunun maliyetlerin her geçen gün giderek kontrolsüz bir biçimde artış göstermesi ve talep kesiminde artış gösteren maliyetler nedeniyle konuta kolay erişilmeme sorunu.

- Konut maliyetinin ortalama olarak yüzde 50’sine tekabül eden altyapısı hazır konut imarlı arsa sorunu.

- İnşaat iş gücünde nitelikli eleman bulma ve işçilik maliyetlerinin aşırı artış göstermesi sorunu.


- Yapı müteahhitleri sınıflandırmasından kaynaklı olan yapısal sorunlar.


- Yapım sektörünün ve konut alıcısının makul kredilere erişim sorunu.

- Dönüşümün önündeki yapısal ve finansal sorunlar.

-  Yapı denetim ve şantiye şefliğinden kaynaklı olan yapısal sorunlar.

- Kanun yapıcıların ve söz konusu bu kanunları kamu adına uygulayıcı bakanlıkların sektörden kopuk uygulama anlayışından kaynaklı yapısal sorunlar.

- İş güvenliği ve iş sağlığıyla ilgili saha uygulamalarında karşılaşılan reel sorunlar.

- Ve en önemlisi yüklenici kesimi temsil eden müteahhitlerin yasaya dayalı kendi üyelerine yönelik eğitim, yol gösterici ve yaptırım gücü olan kurumsal MESLEK ODASININ olmayışı nedeniyle mesleki sistemsizlik ve ilgili kamu kurum kuruluşları ile iletişim sorunu.


Geri Dön