27 / 09 / 2024

Tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda birden fazla kiracı olması durumunda açılacak tahliye davası ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte Tarık Çakmak’ın o paylaşımı…




Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren yüzde 25'lik zam sınırı nedeniyle mülk sahipleri ile kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken, hem konut sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili araştırmalar yapıyor. 

Yüzde 25 zam sınırının elini kolunu bağladığı pek çok mülk sahibi kiracılarını tahliye etmek için düğmeye basarken, hem ev sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak’tan flaş bir uyarı geldi.

Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden yaptığı paylaşımda birden fazla kiracı olması durumunda açılacak tahliye davası ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. 

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

Birden Fazla Kiracı Olması Durumunda Tahliye Davası

Kira sözleşmesinde birden fazla kiracı olması halinde, tahliyeye yönelik takibin ve takip neticesinde tahliye isteminin her iki kiracıya birlikte yöneltilmesi gerekmektedir.

Yargıtay 8. HD
2017/4411 E
2018/106 K

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Belediyeler iki şehirde arsa ve iş yeri satıyor! Taksitle gayrimenkul sahibi olma fırsatı!

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Altın yatırımcıları müjde! 20 Eylül 2024 son dakika altın fiyatları!

Bursa ve Kayseri’de satılık arsa ile arazi fırsatı!


Geri Dön