Ekonomi

Tahminleri bir bir tutan İslam Memiş'ten flaş çağrı! Dolar ve altını olanlar dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ABD'deki rekor enflasyon rakamı sonrasında acil uyarılar gelmiş durumda. Memiş, TL'ye geçtiğini duyurdu. Dolar ve euroda yükseliş meydana geldi ve yakın zamanda FED de rekor düzeyde faiz artırmış olacak

ABD'den gelen enflasyon rakamları piyasalarda tam anlamıyla deprem etkisi yaratmış durumda. Dolar ve euroda yükseliş meydana geldi ve yakın zamanda FED de rekor düzeyde faiz artırmış olacak. Piyasalarda yaşanan ABD enflasyonu şoku sonrasında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten de son dakika açıklamaları var. Memiş, aldığı son dakika kararını sosyal medyadan duyurdu ve yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

ABD enflasyon verisi yüksek geldi diye “Türkiye ekonomisine geçmiş olsun artık, uçacak, kaçacak vs.” gibi yorumlarıma itibar edip etmeyeceğiniz sizin kararınıza kalmış bir şey. Ben derim ki “17-18 aralığında ondan uzak durmalısınız. Ona daha aşağıdan maliyet yapmak mümkün. Yılın son çeyreğinde o hayaller var.
 

Memiş sözlerine şöyle devam etti:
"Herkesin bir planı var, gaza gelmeyin ve sakin olun. Nakit mevcut. Zamanı geldiğinde siz de göreceksiniz. 17,50’den aldın, mesela 21 oluyor. Ondan daha fazla kazandıracak borsa mevcut. Ondan daha fazla kazandıracak diğer yabancı paralar, emtialar mevcut. Yıllık getiride dolar 4. sırada  bulunacak.

Memiş konuşmasının devamında, "Bugün sizin 17,42 gördüğünüz $ piyasada 17,60 lira civarında. Bugün sizin 970 gördüğünüz gram altın 1.000 lira aslında.  Bugün sizin 10,79 gördüğünüz gram gümüş 11,30 aslında.  Gördüğünüz ile aldığınız farklı oluyor. Getiri de farklı olacak, iyi hesap yapın." dedi.
 

Memiş konuşmasını, "Sevgili yol arkadaşlarım; Eylül-Ekim hazırlığına kadar bir sortie daha yapabiliriz” demiş idim.
Ben, yarın Ağustos ayının ortası ve sonuna kadar beklemek suretiyle ekonomiye destek için TL’ye geçmekteyim. Detayları yarın YouTube kanalımda anlatatacağım" sözleriyle noktalandırdı.