30 / 04 / 2024

TAKBİS giriş!

TAKBİS giriş!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasıyla ilgili bilgili öğrenebiliyorsunuz. Peki TAKBİS sorgulaması nasıl yapılır? TAKBİS giriş sayfası...



TAKBİS giriş!
Ülke genelinde mülkiyet bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulamanın yapılabilmesi için Tapu Ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sistemi kuruldu. 

TAKBİS sistemi ile Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak tüm faaliyetlerin bilgisayar sistemi üzerinden yürütülmesi, böylece gerek özel, gerekse kamu taşınmaz mallarının etkin biçimde takip ve kontrolünün sağlanması amaçlanıyor. 

TAKBİS giriş işlemleri

Tapu, parsel, pafta ve ada sorgulamak için iki işlem çeşidi bulunuyor. Birincisi TKBM üzerinden, diğeri ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet üzerinden işlem gerçekleştirmek için ise şu adımları takip etmeniz gerekiyor. 

E-devlet ile bu işlemleri gerçekleştirme;
Öncelikle e-devlet şifresiniz olması gerekiyor. E-Devlet TAKBİS sistemine giriş yaparak, arsa arazi sorgulama gibi pek çok işlemi kolaylıkla tamamlanıyor. Bunun için ise aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

Öncelikle e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. Birinci adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız.

Eğer tapu bilgileriniz varsa ekranda gözükecektir. Taşınmaz listesi, taşınmaz detay bilgileri, Şerh, beyan, rehin, irtifak vb. bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Eğer yok ise "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine geçmiş Tapu Sicil Müdürlüklerine ait kayıtlarda; T.C. Kimlik numaranız ile eşleşen herhangi bir kayıt bulunamamıştır." uyarısı çıkıyor.

E-devlet üzerinde sorgulama yaptığınızda size ait olmayan tapu bilgisi varsa; en yakın Tapu Müdürlüğüne gitmeniz gerekir. Yanlışlık varsa düzeltme işlemi yapılır.

Tapu ve Kadastro Hizmet hattı ALO 181'dir.

TAKBİS sorgu!

TAKBİS nedir?


Geri Dön