Kent Haberleri

Taksi Tarifelerine Zam Geldi mi? 2023 Temmuz İtibariyle Taksi Fiyatları Ne Durumda?

Taksi tarifelerine de zam gelmesi bekleniyor. Temmuz ayında yapılan zam furyası devam ederken taksiciler de zam talebinde bulundu. Bu talebin çok pahalı bulunması vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu zamlarla taksiye binmek artık ultra lüks olacak. İşte 2023 Temmuz itibariyle taksi zamları…Henüz yılın ikinci yarısında zamlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor

2023 yılının Temmuz ayı, şu ana kadar yapılan zamların en fazla olduğu zaman dilimini kapsıyor. Henüz yılın ikinci yarısında zamlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Otomobil, gıda ve teknoloji gibi birçok ürüne zam gelirken hizmetlerde de ücret artışı görülüyor. Büyükşehirlerde en çok kullanılan ulaşım hizmetlerini veren taksi sektörünün de zam talebi bulunuyor.  Taksi zam talebinin UKOME toplantısında ele alınması bekleniyor. İşte taksicilerin 2023 Temmuz itibariyle talep ettikleri zamla ilgili detaylar haberin devamında… 

Taksi fiyatlarında son durum 

2023 Temmuz itibariyle zam talebi bu kez de taksicilerden geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Dari Başkanlığı'na yazı göndererek zam talebini belirtti. İstanbul takcileri için tarifelerin zamlanması talep ediliyor. Gönderilen talebin, UKOME toplantısında 27 Temmuz 2023'te ele alınması bekleniyor.  İstanbul taksicileri için beklenen zammın gelmesi şimdiden merak ediliyor. 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun paylaştığı yazıda taksimetre tarifelerinde en son zammın 27 Aralık 2022 yapıldığı ifade edildi. 2023 yılında taksi piyasasında bazı malzeme, ekipman ve sosyal güvenlik prim artışlarının yüzde 100'den zamlanıldığı da belirtildi. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak taksi tarifelerinin fiyatlarına da güncelleme yapılması bekleniyor. Aksi durumda taksicilerin, ekonomik olarak olumsuz etkileneceği düşünülüyor.  Ayrıca yükselen otomobil fiyatları nedeniyle araç yenilemenin zorluğu da belirtilerek zam talebi gerekçesi olarak ifade edildi. 

Güncel taksimetre fiyatları 

27 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısında taksi zam talepleri ele alınacak. Yapılan en sonki zamlarda indi bindi ücreti yüzde 42 oranında artmıştı. Taksimetre açılış ücreti ise 12,65 TL olmuştu. Km başı ücret ise 8,51 olarak vatandaşlara duyuruldu. İndi bindi ücreti bu zamla birlikte 40 TL’ye yükseldi.

BiTaksi’den yeni hizmet: İstanbul’da 'Büyük Taksi' dönemi başladı!

Taksi ücretlerine tamı tamına yüzde 100 zam yapıldı! Minibüs ücretlerine de zam geliyor!

Milyonlarca taksi kullanıcısına kötü haber! Fiyatlar yine değişti