Ekonomi

Taksiciler odasından İBB'ye tepki! Yüzde 50 zam istemişlerdi, alınan kararla şoke oldular!

İstanbul'da taksi şikayetlerinin artması üzerine uzun zamandır gündeme getirilen yeni taksi projesi bugün kabul edildi. Karara tepki gösteren İTEO Başkanı Eyüp Aksu, kararın hukuki olmadığını ve  itiraz edeceklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent genelinde 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesine İTEO'dan tepki geldi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, İstanbul'da 1,803 minibüsün ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesine tepki göstererek "Toplu taşıma aracı taksiye dönüştürülemez, kanuna aykırı. Hukuki anlamda hakkımızı arayacağız” diye konuştu.  

Hak gaspı ve haksız zenginleşme söz konusu

Bloomberg HT’ye konuk olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da 1,803 minibüsün ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesi konusunda değerlendirmeler yaptı. İTEO Başkanı Aksu, M plakalı minibüslerin taksiye dönüşmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Burada taksici esnafın ekmeğine müdahale, hak gaspı ve haksız zenginleşme söz konusu. Toplu taşıma araçları taksiye dönüştürülemez, bu kanuna aykırı bir durum. Hukuki anlamda hakkımızı arayacağız” şeklinde konuştu.

Taksi artışı sorunu çözmez

İstanbul'da yaşanan ve şikayetlerin sürekli arttığı taksi sorununun çözülmesini istediklerini belirten İTEO Başkanı Aksu, taksi sayısının artışını sağlamaya hazır olduklarını fakat trafik yoğunluğunda taksi artışının da çözüm olmayacağını dile getirdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu geçtiğimiz günlerde Teke Tek programına katılmış ve taksi ücretlerine yüzde 50 zam istemişti. Aksu taksinin toplu taşımadan daha ucuz olduğu için insanların taksiyi tercih etmeye başladığını ileri sürmüştü.

İBB’den taksi kararı

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi kabul edildi. Yeni araç ve şoförler için İstanbulluların lehine bazı taahhüt ve şartlar getirdiklerini anlatan İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerde güvenlik bölmesi, bilgilendirme ekranı ile kamera ve araç takip sistemini zorunlu tutacaklarını, İstanbulkart entegreli ve kredi kartı gibi farklı ödeme seçeneklerinin yer alacağını ifade etti.

Kabul edildi! İstanbul'a 2 bin 125 yeni taksi geliyor!

Vatandaşa bir darbe de taksicilerden! Yüzde 50 zam istediler

Bahşişi veren taksiyi çağıracak! Bahşiş kavgası büyüyor!