Ekonomi

Taksiciler yapılan zamdan memnun değil! İşte detaylar!

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, tekrar zam talebinde bulunacaklarını söyledi. İşte detaylar!10 TL zam oranını yeterli gelmediğinin altını çizerek "Giderlerimiz için tekrar zam talebinde bulunacağız" diye konuştu

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME toplantısında taksilere yapılan yüzde 29.10 TL zam oranını yeterli gelmediğinin altını çizerek "Giderlerimiz için tekrar zam talebinde bulunacağız" diye konuştu.

İşte haberin detayları…

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu UKOME toplantısında alınan zam kararından sonrası Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nin önünde zamma dair açıklamada bulundu. Toplantıyı Yenikapı'da takip eden 50 taksi şoförü ile beraber takip eden Aksu, "Toplantıda en az yüzde 50 oranında zam teklifini belirttik, Maalesef komisyonun kararı ile bu oranda bir geri dönüş alamadık. Giderlerimize, araç fiyatları, işçilik, yedek parça, yakıt fiyatları gibi, yaklaşık yüzde 100'ün üzerinde zam uygulandı. Vatandaşı da düşünerek, komisyon bu talebimizi uygun görmedi. Şimdi, 28 lira olan açılış ücreti 40 TL.

Oran açısından yüzde 42.86'ya denk geliyor. Bekleme, 67.20 liraydı, 100.80 oldu. Bekleme ücretine yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zam uygulandı. Kilometre 6.30'du, 8.51 oldu. Yüzde 35 oranında zam yapıldı. Bu üç kademeyi ortalamaya vurursanız yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yani biz yüzde 50'de ısrar ettik ancak, yüzde 40 oranında zam yapıldı" şeklinde konuştu.

"HAFTASONU TAKSİMETRE AYARI YAPILMIŞ OLACAK"

Takdirin komisyonda olduğunu dile getiren Aksu, "Giderlerimize karşı tekrar zam talebinde bulunacağız. Yarın ya da öbür gün İBB'den ilgili yazıyı alacağız. Hafta sonu da ayın 1'inde taksimetre ayarı yapılmış olacak. Kısacası bugün yapılan UKOME toplantısında yüzde 40 oranında taksimetre ücretlerine zam yapılmış oldu" ifadelerini kullandı.

Eyüp Aksu'nun açıklama yaptığı esnada, bazı taksiciler toplantıdan çıkanlara tepki gösterdi. Bir taksici, 'Terbiyesizler, bizi bitirdiniz' diye bağırdı. Taksi şoförünü meslektaşları sakinleştirdi. Açıklama bitiminde taksiciler alandan ayrıldı.

ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE ETİKETLER SÜREKLİ DEĞİŞİYOR!

2023 asgari ücret zammı 8,506 lira oldu. Daha zamlı maaşlar vatandaşlara verilmedi ancak bazı marketler hemen hareketlendi. Temel gıda maddelerine zam üstüne zam yapılıyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

Asgari ücret yükseldikten sonra etiketler açık bir şekilde değiştirildi. İlk gelen ihbar süte 2 lira artış yapıldığı hakkındaydı. Bir kısım marketlerin çalışanları sabah değiştirdikleri etiketi öğlen tekrar değiştirmek durumunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Zincir marketler fiyatlarını merkezden yaptıkları uygulamalar ile birlikte mağazaların yazar kasalarına da bu değişikliği aktarıyorlar. Mağaza çalışanları yazarkasadaki fiyat değişiklerini raflarda düzeltmeye yetişemediği söyleniyor.

Uzman isim açıkladı! İstanbul için deprem tarihi verildi! İşte detaylar!

2023’e girerken cüzdanı kasanın arkasında bırakacaksınız! İşte yılbaşı menülerine dair detaylar!

MHRS randevularında bir kez bile bunu yapan yandı! Hastane randevu sisteminde yeni dönem resmen başladı!