Kent Haberleri

Taksicilerden zam talebi! İstanbul'da taksiye zam mı geliyor? En az yüzde 50... 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yöneliyor" dedi ve taksi tarifesinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar... Taksi tarifesi artmalı" açıklamasında bulundu ve toplu taşımaya oranla çok ucuz kaldığının altını çizdi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücret tarifelerine dikkat çekerek, "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yöneliyor. Taksi tarifesi artmalı" açıklamasında bulundu ve toplu taşımaya oranla çok ucuz kaldığının altını çizdi. 

Konuyla ilgili olarak "İstanbul halkı yoğun saatlerde toplu ulaşımı yoğunluktan dolayı kullanamıyor. Bütün vatandaşlarımız, taksimetre ücretleri toplu taşımaya göre çok ucuz olduğu için herkes taksiyi tercih etmeye başladı" ifadelerini kullanan Eyüp Aksu, kendi giderlerine yüklü miktarda zam yapıldığını vurguladı.

 

Eyüp Aksu, "Bu işi sürdürebilmemiz adına taksimetre ücretlerine zam yapılmasını talep ediyoruziz toplu taşıma aracı değiliz, biz ucuz kaldık" diye konuştu. 

Peki İstanbul'da taksi ücretlerine zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...

EN AZ YÜZDE 50 ZAM...

En az yüzde 50 oranında zam talepleri olduklarına vurgu yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da trfiğin çok yoğun olduğunu ve bazen trafikte kilitlenip kaldıklarını belirterek "Bekleme, açılış ve kilometre ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep ediyoruz" dedi. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; "Örnek veriyorum, Şirinevler'den taksiye bindiğinizde İncirli'ye geldiğinizi düşünün toplu taşıma iki kişiden 24 lira alıyor, üç kişiden 36 lira alıyor. Biz ise taksilerde indi bin 28 lira alıyoruz. O mesafe 28 TL'yi geçmiyor" açıklamasında bulunan Aksu, bu yolculuğun toplu taşıma ile yapılması durumunda 36 TL ödeneceğini, ancak taksitle 28 TL ödeneceğini belirtti. 

 

Açıklamasında taksi ücretlerinin toplu taşımadan çok ucuz kaldığını yeniden işaret eden Aksu, zam talep etti. 

Taksi ücret tarifesini düşük bulduğunu ifade eden taksi şoförü Emrah Kınay da konuyla ilgili olarak "Geçen Marmaray'a bindim 16 lira olmuş, otobüse biniyorsun 7-8 lira, taksiye binersin daha iyi. Yarım saat, bir saat kullanıyorsun bazen 50 lira yazmıyor" ifadelerini kullandı. 

Taksi fiyatlarının yerli yolcu için yüksek bulduğuna vurgu yapan "taksi şoförü Volkan Çalışkan ise "Fiyatlar şu an bana kalırsa taksilerde gereğinden fazla pahalı. Fiyatlar düşürülmeli, Türk yolcular binemiyor, yabancı yolcular binebiliyor. Yolcu seçen taksiciler de çok, mesafe beğenmiyorlar, gitmek istemiyorlar" açıklamasında bulundu ve Türk yolcuların taksiye binerken düşündüklerini dile getirdi. 

Fiyatları dibi gören hamsi kapış kapış satılıyor! İstanbul ve Ankara Balık Hali 27 Kasım 2022 fiyat listesi...

Migros'ta et ürünlerine yüzde 15 indirim! İşte 27 Kasım 2022 fiyat listesi...

Bu 5 banka resmen duyurdu! Peş peşe açıklanan rakamlar şok etti! Şimdi bakın...