Ekonomi

Taksilerde bir çağ kapandı! Artık rezerve dönemi başlıyor!

İBB mevcut taksi hizmetini iyileştirmek adına yeni teklif sunmaya hazırlanıyor. İşte bu teklife dair detaylar!İBB mevcut taksi hizmetini güncelleme hazırlığı içine girdi

İstanbul’un taksi sorununa çare aranıyor. İBB mevcut taksi hizmetini güncelleme hazırlığı içine girdi. Eğer teklif kabul edilirse İstanbul'daki taksilerde yeni bir dönem başlayacak!

İşte merak edilen detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri ile AK Partili üyelerin çoğunluğunu meydana getirdiği Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne 'Taksi Taşımacılığı İçin Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi' sunulacak.

Teklif kabul edilir ise üç ay içinde tüm taksilerde akıllı tepe lambaları bulunması zorunlu olacak. Bu lambalar ile yolcu ve taksici arasında iletişim kurmak amaçlanıyor.

Lambalarda araçta yolcu bulunuyor ise 'dolu', yolcu yoksa 'boş', yolcu almaya gidiyor ise lambalarda 'rezerve' yazısı çıkacak. Bununla birlikte değişim saati gelen taksilerde ise 'rezerve' yazısı yazacak. Böylelikle uygulama sonucunda taksilerde 'yolcu seçme, yolcu almama' gibi yaşanan sorunların ortadan kalkacağı öngörülüyor. Bununla birlikte sürücü ve yolcu güvenliği içinde taksilerde panik butonları da yer alacak. Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu bu teklifi destekleyeceklerini belirtti.

TÜM TAKSİLER TAKMAK ZORUNDA OLACAK!

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bazı araçlarda yolcu olup olmadığının anlaşılmadığını dile getirerek, şunları söyledi;

"Yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. Biz de destekliyoruz. Ticari taksilerin tepe lambaları LED ışıklı olacak. Taksimetreye de entegreli olacak. Taksimetre açık olduğu zaman yani aracın içinde yolcu olduğunda tepe lambası dolu yazacak. Aynı şekilde taksimetre kapalı konumda ise tepe lambası boş yazacak.

Eğer taksici arkadaşımız uygulamadan çağrılıyorsa veya bir yolcu telefon çağrısına gidiyorsa LED ışıklı tepe lambasında rezerve yazacak. Ve Allah korusun herhangi bir sıkıntıyla karşılaştıysa yolcunun araç içindeki şiddetiyle karşılaştı ise de imdat yazısı ortaya çıkacak. İstanbul halkımız için de çok önemli. Eğer bu karar yürürlüğe girerse biz bu kararın bütün taksilerde uygulanmasını istiyoruz. Tabii tedarik konusu yavaş yavaş tamamlanır bu tepe lambaları. Tabii bir de mecburi tutulmaz ama karar alınır. Bir zaman tanınabilir. Ona göre taksi bu tepe lambalarının tedarik işlemi başlar. Ama günün sonunda bütün taksiler mecbur bunu takmak zorundadırlar."

Bakan açıkladı! Asgari ücrete ara zam mı gelecek? İşte detaylar!

Kimliğini alan PTT'ye koşsun! Destek ödemeleri arttı mı? Kış ayları bu destekle sıcacık geçecek!