29 / 04 / 2024

Taksim 360'ta 1+1 evler 50 bin TL'ye, 1+1 ofisler 70 bin TL'ye kiralanıyor!

Taksim 360'ta 1+1 evler 50 bin TL'ye, 1+1 ofisler 70 bin TL'ye kiralanıyor!

Tarlabaşı Bulvarı üzerinde yer alan Taksim 360'ta inşaat çalışmaları devam ediyor. Projede, 1+1 evler 50 bin TL'ye, 1+1 ofisler 70 bin TL'ye kiralanıyor



İstanbul'un en tartışmalı kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Tarlabaşı'nda 2007'de başlayan süreç, itirazlar ve davalarla bugün de sürüyor. Tarlabaşı Bulvarı üzerinde ismi, "Tarlabaşı 360" olarak açıklanan daha sonra "Taksim 360" adı verilebn projede ilk etap 2019 yılında bitirildi. 

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne yakın konut ve ofislerden meydana gelen yapılar 25 bin metrekare büyüklüğe sahip bir alana yayılıyor.

Haber Global'den Ertan Altan'ın haberine göre; fakat son dönemlerde konut sektöründe yaşanan kriz ve kiralık konutlarla ilgili problemler, bu bölgedeki kiralık piyasasına olumsuz yansıyor.

Taksim 360 ta 1+1 evler 50 bin TL ye, 1+1 ofisler 70 bin TL ye kiralanıyor!

Projenin yer aldığı bölgede faaliyet yürüten emlak danışmanlarının verdiği bilgilere göre şu anda söz konusu alanın ofis bölümlerinde doluluk mevcut fkat onut alanlarında tercih Airbnb tarzı kiralama sistemine kaymış bir halde. Projeden ofis ve daire satın alanların uzun kiralama ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalmamak amacıyla bu şekilde kiralama yapan şirketlerle anlaşma yaptıkları belirtiliyor. 

Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm 9 ada ile başlanmıştı. İlk etabın 2019'da bitirilmesinden sonra bölgede yaşam başladı. Fakat diğer etaplardaki çalışmalar sürüyor. 

Bölgede faaliyet gösteren emlak danışmalarının aktardıklarına göre, projenin tamamlanması 2 seneyi bulabilir. Parsellerin hepsinde inşaatlar tamamlanmak üzere. Arkada yer alan 2 adada inşaat çalışmaları sürüyor.  Bu çalışmaların iç kısımlarda ince işçilik aşamasında olunduğu belirtiliyor.

Taksim 360 ta 1+1 evler 50 bin TL ye, 1+1 ofisler 70 bin TL ye kiralanıyor!

Taksim 360 projesinin ön cephesinde iki ofis bloğu bulunuyor.Yyan tarafta ise Hilton Oteli hizmet verecek. Projedeki emlak danışmanları 120 odalı otel projesinde son aşamaya gelindiğine, bu sene sonunda açılmasının planlandığına dikat çekiyor. Söz konusu otelin açılmasının ardından projeye ilginin artması bekleniyor. 

Yapının Taksim'e en yakın olan kısmında konut olarak kiralama yapılıyor. Fakat buradaki kiralama işlemleri Airbnb tarzında günlük ya da kısa süreli şekilde oluyor. Taksim turizm bölgesi olduğu için bu tarzda kiralamalarda doluluk oranı oldukça fazla. 

KİRA BEDELLERİ OFİSLERDE 70 BİN TL SEVİYESİNDE

Arkadaki adada konut satışının bitirildiği, satın alanların da genellikle yabancılar olduğu ifade ediliyor. 

Emlak danışmanları ofislerdeki doluluk oranının yüzde 80-90 seviyesinde olduğunu ve bazı bloklarda boş yer kalmadığını vurguluyor. 1+1 ofislerde geçtiğimiz sene 40 bin lira seviyesinde olan kira bedeleri, bu sene 70 bin liraya kadar yükseldi. Aidatlar da ilave edilince bu rakam daha da artıyor. Bu nedenle bazı firmaların ayrıldığı ifade ediliyor. 

1+1 EVİN KİRASI 50 BİN TL 

Genellikle kısa süreli kiralama tercih edilse de bölgede uzun süreli olacak şekilde konut kiralaması yapanlar da oluyor. Emlakçılar burayı tercih edenlerin genellikle Taksim, Levent gibi yerlerde ofislerde çalışanlar olduğuna, hayatın içinde, şehir merkezinde olmak olmak isteyenlerin kapılarını çaldığına dikkat çekti. 

Emlak sitelerine yansıyan fiyatlara göre 2+1 evler iin 60 bin TL kira ödenmesi gerekiyor. 1+1 dairelerin kirabedelleri 28-35 bin TL arasında değişiyor. Ancak konumuna göre 1+1'lerin kiraları 50 bin TL'ye kadar yükseliyor. 

Mistral GYO'dan Çeşme'ye 88 konutluk yeni proje! Kumsal Boyalık için start verildi!

Vesen Yalıları'nda yüzde 30 indirim fırsatı! Teslimler için geri sayım başladı!

Ballıca Manzara Villaları'nda ön talebe özel sıfır faiz fırsatı! 


Geri Dön