03 / 05 / 2024

Taksim Projesi trafiği ve esnafı olumsuz yönde etkiliyor!

Taksim Projesi trafiği ve esnafı olumsuz yönde etkiliyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Taksim Meydanı Düzenleme Projesi’ kapsamında Tarlabaşı ile Cumhuriyet caddeleri bariyerlerle kapatıldı. Vatandaş, kazılan caddelerde yürürken zorluk yaşadı, esnaf ise müşteri kaybetmekten dert yanıyor.



Taksim’i yayalaştırma projesiyle ilgili çalışmalarda ilk kazma önceki gece Tarlabaşı ve Cumhuriyet caddelerine vuruldu. Tarlabaşı Bulvarı kısmen trafiğe kapatılırken, dün Taksim Meydanı’na çıkan yollarda çalışmalar trafikte büyük aksaklıklar yaşanmasına neden oldu. Çalışmalar sırasında, trafik Tarlabaşı-Harbiye yönünde Taksim Meydanı üzerinden, Mete Caddesi-Asker Ocağı Caddesi-Cumhuriyet Caddesi (Divan Oteli önünden), Harbiye-Tarlabaşı yönünde ise Cumhuriyet Caddesi (Divan Oteli önünden), Abdulhakhamit Caddesi ve Tarlabaşı’ndan verildi. Cadde boyunca trafik lambaları çalışmaması sürücüler arasında gerginliğe sebep oldu. Yayalar ise kazı çalışmalarının olduğu bölgelerde tehlikeli anlar yaşıyor.


Taksim Meydanı’na çıkan Cumhuriyet Caddesi’ndeki dükkanların önüne 3 metre uzunluğunda bariyerler konuldu. Esnaf bu yüzden müşteri kaybetmeye başladı. Dolmuşcular da kazı çalışmalarından rahatsız, yolcuları alacakları ve araçlarını park edecek yer bulamadıklarını ifade ediyor.


Geri Dön