26 / 07 / 2024

Taksim'de Park Otel inşaatı otoparkında yangın çıktı!

Taksim'de Park Otel inşaatı otoparkında yangın çıktı!

 İstanbul Taksim'de inşaat halindeki bir otoparkta yangın çıktı. İnşaat malzemelerinin yanması nedeniyle bölgeden yoğun duman yükselirken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Taksimde bulunan Park Otel inşaatı otoparkında öğle saatlerinde yangın çıktı. 13 katlı binadan yükselen dumanlar, Boğazın kara bulutlarla kaplanmasına neden oldu. Bulutlar Anadolu Yakası'ndan da görüldü. Yangının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu alevler kontrol altına alındı. Bu arada, polis ekipleri, yangın nedeniyle Gümüşsuyu Caddesi üzerinde güvenlik önlemi aldı.
 
Korkuya yol açan yangının, işçilerin kaldığı 7inci kattaki barakalarda başladığı, burada kalan yaklaşık 300 işçinin ısınmak için elektrili ıstıcıları kullandığı belirtildi. Yangının elektirk kontağından çıktığı sanılıyor. Barakaların plastikten, içerdeki yataklarında da süngerden olması yüzünden yangın kısa sürede bütün katı sardı.
 
İşçiler hemen binadan tahliye edildi. Yangına Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Beşiktaş itfaiye grupları müdahale etti. Yangın alt kattaki diğer barakalara sıçramadan söndürüldü.

İşçilerin vardiya amirleri kayıp arkadaşlarının olup olmadığını belirlemek için çaba harcadı. Rahatsızlığı yüzünden izinli olan kalıp ustası Mustafa Öz, "Duman kokusunu duydum ve hemen barakadan dışarı çıktım. Alevleri görünçe oradan ayrıldım. Çevredeki kimse yoktu" dedi.

1989'da yapımına başlanan Park Otel, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından 1994 yılında durdurulmuştu. Tartışmalar arasında otelin yapımına 2 sene önce yeniden başlanmıştı.
Rdikal


Geri Dön