02 / 05 / 2024

Taksim'deki AKM'nin inşaatı devam ediyor!

Taksim'deki AKM'nin inşaatı devam ediyor!

Taksim'deki AKM’nin yılan hikayesine dönen ve akıbetiyle ilgili herkesin merakla beklediği soruya, Kültür Bakanı son noktayı koydu. Ersoy, “AKM, 2020’de açılacak” dedi…



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yıkılırken, “Sözünü aldım, 2019’Un ilk çeyreğinde bitecek’ dediği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ne yazık ki yetişmedi. Sanatsevenler, yeni AKM’nin ne zaman tamamlanacağını merakla beklerken, sürece yönelik bilgilendirme Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan geldi.

Korkusuz Gazetesi’nden Murat Hamzaçebi’nin haberine göre, Bakan Ersoy, TBMM’de yaptığı açıklamada, AKM ve Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının açılışına yönelik şunları söyledi; “Atatürk Kültür Merkezi ve Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yılan hikayesine dönen bina. Biz bunların ciddi şekilde takibini yapıyoruz. Bu yıl içinde yetiştireceğiz. Bizim hedefimiz 2020 yılı içinde kesinlikle Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete almak.”

Sürpriz yok

Konuyla yakından ilgilendiğini ifade eden Ersoy, “CSO, özellikle benim ilgi alanımda yani bire bir takip ediyorum, hem müteahhidini takip ediyorum hem ihale şartnamesindeki ilavelerini, proje konulanın vesaire, finansmanım da takip ediyorum. Onu da bu yıl içinde yani 2020 yılı içinde mutlaka hizmete alacağız. Ay ay da bütün gelişmelerini takip ediyoruz. Orada bir sürpriz beklemiyorum, bu yıl içinde CSO’da da ilk konseri hep beraber dinlemiş oluruz” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi 2021'de tamamlanacak!


Geri Dön