Ekonomi

Taksitli alışveriş yapanlar hemen göz atmalı! Taksit sayısı resmen değişiyor!

Taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10`u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Tahsilat Genel Tebliği"ne göre, vergi dairesine borcu olan mükellefler, borçlarını ödemekte aşırı derecede zorlandıkları durumlarda taksitlendirme başvurusunda bulunabilecekler.

Borçlunun çok zor durumda olması ve diğer şartların oluşması halinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanununun ilgili hükümlerinde belirtilen şartlarda borç ertelenebilir ve taksitlendirilebilir.

Alacakları onaylanan borçlulara, borcunun yüzde 10'unu taksitler halinde ödemeleri halinde çeşitli nedenlerle gerekli vergi yükümlülüğünün olmayacağına dair bir yazı gönderilecektir. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ekonomik ve mali etkisi göz önünde bulundurularak, anılan kanun kapsamında ertelenen borcun yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla borcu bulunmadığını beyan eden yazı uygulaması 31 Temmuz'a kaldırılacak.

Bu kapsamda ilgili kanuna göre borcu taksitlendirilenler, başka borçları bulunmuyorsa, taksitlendirilen borçlarının yüzde 10'unu ödemeden "borcu yoktur" yazısını alabilecekler.

Borcu Yoktur Yazısı nereden istenir?

SGK borcu yoktur yazısı, bir işletmenin kesinleşmiş sigorta borcunun olmadığını gösteren belgedir. Bu yazı, e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat edilerek alınır ve resmî belge olarak kullanılır.

Borcu Yoktur Yazısı neleri kapsar?

Vergi borcu yoktur yazısı resmi adıyla vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairelerindeki borç durumunu gösteren belgedir. Bu belge ile mükellef hangi vergi dairesine ne kadar borcu olduğunu öğrenebilecektir.

E-Devlet'ten SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İnternet üzerinden e-devlet sitesine giriş yaparak, şifreyle ve kimlik numarasıyla giriş yapılmalıdır. E-devlet sitesinin arama yerine SGK borcu yoktur yazısı yazılarak arama yapılmalıdır. Yapılan arama sonucu ekrana çıkan başlığa tıklayarak, kolayca SGK borcu yoktur yazısına ulaşılabilir.

Borcu durum yazısı kaç gün geçerlidir?

Vergi borcu yoktur yazısı, düzenleme tarihinden itibaren 15 gün boyunca geçerlidir. Bazı durumlarda, vergi borcu yoktur yazısını isteyen kuruma göre geçerlilik süresinde değişiklik olabilir. İhalelerde ise ihale tarihi itibariyle geçerli olan vergi borcu yoktur yazısı istenir.

İş Bankası geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi! Kimsenin beklemediği o rakam açıklandı!
Dolarda kıyamete son 3 gün! Analistler açıkladı: Dolar o rakamı görecek! Hemen bakıp dövizciye koşun!    
Aile Bakanlığı'ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! Paralar hesaplara peş peşe yattı! Hemen şimdi kontrol edin!