29 / 04 / 2024

Takyidat belgesi nedir? Takyidat belgesi nasıl alınır?

Takyidat belgesi nedir? Takyidat belgesi nasıl alınır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde ismini çok fazla duyduğumuz takyidat belgesinin ne demek olduğu merak ediliyor. Takyidat belgesi nedir? Takyidat belgesi nasıl alınır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...



Tapu müdürlüklerinde adını sıkça duyduğumuz takyidat belgesinin ne anlama geldiğini pek çok kişi bilmiyor. Takyidat belgesi, tapunun ayrıntıları gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 

Taşınmazların üzerinde şerh, ipotek, haciz, intifa hakkı, irtifak hakkı, şufa hakkı, vefa hakları ve serbest dereceden haklar bulunabiliyor. Tüm bu hakların gösterildiği belgeye Takyidat belgesi deniyor. 

Takyidat belgesi nedir? Takyidat belgesi nasıl alınır?
 
Bu belgeyi alabilmek için belirli miktarda harç ödemesi yapılması gerekiyor. Bu harcı yatırdıktan sonra talep edilen Takyidat belgesi alınabiliyor. 

Takyidat belgesi, malik sahibi ya da bu malikten hak sahibi olan kişiler tarafından alınabiliyor. Takyidar belgesinin üçüncü şahıslar tarafından alınması mümkün olmamakla birlikte farklı yollardan alınmaya çalışılması da yasaktır. 
 


Geri Dön