28 / 04 / 2024

Takyidatlı tapu kaydı nedir?

Takyidatlı tapu kaydı nedir?

Takiydat belgesi genel olarak tapunun detaylarını gösteren bir belge olarak ifade ediliyor. Peki, Takyidatlı tapu kaydı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



Gayrimenkul işlemlerinde isminin çok fazla geçtiği fakat pek çok kişinin bilmediği bir ifade olan takyidat en sık merak edilen kavramlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Gayrimenkul işlemlerinde muhakkak işinize yarayabilecek olan bu bilgi ile alakalı merak edilenlerin tümünü sizler için derledik.  Takyidat, sözcüğü Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre sınırlama anlamına geliyor. 

Takyidat adı verilen belgenin üçüncü kişiler tarafından talep edilebilmesi mümkün olmasa bile taşınmaz bilgilerinin tüm herkes tarafından sorgulanması mümkündür. Peki, Takyidatlı tapu kaydı nedir? 

Takyidatlı tapu kaydı nedir?
 
Takyidatlı tapular genel olarak Tapu ve Kadastro şubeleri tarafından verilmektedir. Belgeyi alabilmek için talep eden kişinin ilk önce belirli bir harç yatırması gerekiyor. Bu harç bedelleri ise Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank gibi anlaşmalı olan bankalara yatırılır.


Geri Dön