Emlak Terimleri

Takyidatlı tapu kaydı nedir?

Takiydat belgesi genel olarak tapunun detaylarını gösteren bir belge olarak ifade ediliyor. Peki, Takyidatlı tapu kaydı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler... Gayrimenkul işlemlerinde muhakkak işinize yarayabilecek olan bu bilgi ile alakalı merak edilenlerin tümünü sizler için derledik

Gayrimenkul işlemlerinde isminin çok fazla geçtiği fakat pek çok kişinin bilmediği bir ifade olan takyidat en sık merak edilen kavramlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Gayrimenkul işlemlerinde muhakkak işinize yarayabilecek olan bu bilgi ile alakalı merak edilenlerin tümünü sizler için derledik.  Takyidat, sözcüğü Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre sınırlama anlamına geliyor. 

Takyidat adı verilen belgenin üçüncü kişiler tarafından talep edilebilmesi mümkün olmasa bile taşınmaz bilgilerinin tüm herkes tarafından sorgulanması mümkündür. Peki, Takyidatlı tapu kaydı nedir? 


 
Takyidatlı tapular genel olarak Tapu ve Kadastro şubeleri tarafından verilmektedir. Belgeyi alabilmek için talep eden kişinin ilk önce belirli bir harç yatırması gerekiyor. Bu harç bedelleri ise Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank gibi anlaşmalı olan bankalara yatırılır.

Takyidat Belgesi Nedir?

Takiydat belgesi genel olarak tapunun detaylarını gösteren bir belge olarak biliniyor. Mevcut olan binaların üstünde şerh, haciz, ipotek, intifa hakkı, şufa hakkı, irtifak hakkı, vefa hakları, serbest dereceden olan istifade hakları bulunabilmektedir. Bunları gösterebilen ya da bunların olmadığını gösterebilen belgeye ise takyidat belgesi ismi veriliyor. 

Takyidatlı tapular genel olarak Tapu ve Kadastro şubeleri tarafından veriliyor. Belgeyi alabilmek için talep eden kişinin ilk önce belirli bir harç bedelini yatırması gerekiyor. Bu harç bedelleri ise Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank gibi anlaşmalı olan bankalara yatırılabiliyor. 

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

İskansız gayrimenkul alınır mı?

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Ev sahibi en çok ne kadar depozito isteyebilir?

Depozito iade edilmezse ne yapılabilir?

Depozito kira yerine sayılır mı?

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

0.99 konut kredisi şartları nedir? 0.99 konut kredisi başvuruları başladı mı?

Tapu kayıt örneği nedir? Tapu kaydı örneği nasıl alınır?

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?