Sektörel

Talat Özyürek: İnşaat sektörü lokomotif görev üstleniyor!

İnşaat sektörü konusunda açıklamalarda bulunan işadamı Talat Özyürek, sektörün kalkınmakta olan tüm ülkelerin ekonomileri açısından lokomotif görevini üstlendiğini söyledi.

İnşaat sektörü konusunda açıklamalarda bulunan işadamı Talat Özyürek, sektörün kalkınmakta olan tüm ülkelerin ekonomileri açısından lokomotif görevini üstlendiğini söyledi. 


'DÜZENLİ VE REFAH YAŞAMIN ANAHTARI' 

Sektörün güçlü ekonomilerde sürdürülebilir gelişim üzerinde buyuk etkilere sahip olduğunu söyleyen Özyürek. "inşaat sektörü eğitimi, çevre politikaları, etik kavramları, hukuk bilgisi, yönetim becerileri, temiz üretim, kaynak verimliliği, çevre bilinci ile tasarını, çevresel etki değerlendirmesi konularında farkındalık sağlamalıdır. Bu argümanlarla büyüyen inşaat sektörü bir ülke için düzenli ve refah yaşamın anahtarı rolu oynamaktadır. Ülkemiz için de geçerli olan bu kavramlarla büyüyen bir inşaat sektörü kent yaşamının da varoşlardan kurtularak daha nezih hale gelmesini sağlayacaktır" dedi. 


ÇOK HIZLI YÜKSELECEK BİR SEKTÖRÜMÜZ VAR' 

Özyürek. ekonomik baskılar içerisinde sağlıklı olarak buyume ye çalışan bir inşaat sektörünün olduğunu vurgularken. "Piyasa hareketlerinden direkt etkilenen sektörümüz gerek üretim için gerekli finansal maliyet faizi ile gerekse satış için geçerli kredi faizi maliyetleri ile boğuşmak zorundadır. Ülkeme sonuna kadar güvenen biri olarak piyasalardaki kaotik ortamın palyatif olduğu konusunda eminim. Yeniden güçlü bu iktidara kavuşmamız durumunda çok hızlı bir şekilde yükselecek bir sektörümüz var. Üzülerek belirtiyorum ki bu şehrin hala yüzde 70 varoşlarda yaşıyor. Konuyu somut hale getirelim. Varoş ne demek: Yangın olduğu zaman itfaiyenin giremediği, acil hasta olduğunda ambulansın hastayı bulamadığı, asayiş problemlerinin çıktığı, sıcak havada nemin zirve yaptığı yaşam alanlarına varoş denir. Apartmana beton yığını diyen zihniyeti anlamak güç olsa gerek. Yukarıda zikrettiğimiz bilinçle büyüyen bir inşaat sektörü için apartman modern yaşam demek, sağlık demek, altyapı demek, can güvenliği ve bir arada yaşamanın yegane örneğidir apartman. İnsanlar şehir merkezinde yaşamak zorunda. Bunun içinde çok katlı binalar inşa etmek zorundayız. Dünyanın temel gerçeği apartman modelidir, inşaat sektörüyle alakalı kaygılı olanlara rahat olun diyorum. Bu şehir hâlâ modernleşmesini tamamlayamadı. Biz müteahhitler olarak insanları apartmanlara taşıyarak apartman kültürüyle tanıştıracağız. Yakın zamanlarda beni sevindiren beni ve tüm meslektaşlarını sevindiren "Kentsel dönüşüm" olayını da zikretmeden geçemeyeceğim. Adana'mızda ve tüm ülkemizde kentsel dönüşüm konusunda da büyük bir hareket başlamış durumda. Eski, sağlıksız, kötü mimariye sahip konutlar bu dönüşüm sayesinde modern alanlara dönüşmekte. Buna paralel olarak Adana'da 1950'ler de yapılan apartmanlar meslektaşlarımız tarafından satın alarak yıkıp yeniden yapıyorlar. Şehrin estetiğine önemli katkı koyulacağına inanıyorum. Göz zevkimizi katleden aynı zamanda eski teknoloji, eski malzeme ile üretilen depreme karşı dayanıksız binaların önümüzde ki 5 yılda yok olacağına inanıyorum" diye konuştu.  


Hürriyet Çukurova