Kent Haberleri

Talatpaşa Mahalle Konağı hizmete açıldı!

Mayıs ayında yoğun bir programla Kağıthanelilerin hizmetine sunulacak yeni parklar, bağlantı yolları, mahalle konakları, prestij caddeler, gençlik ve eğitim merkezlerinin açılışları ‘Talatpaşa Mahalle Konağı, Otopark ve Çocuk Oyun Parkı’ ile start aldı.


Mayıs ayında yoğun bir programla Kağıthanelilerin hizmetine sunulacak  yeni parklar, bağlantı yolları, mahalle konakları, prestij caddeler, gençlik ve eğitim merkezlerinin açılışları ‘Talatpaşa Mahalle Konağı, Otopark ve  Çocuk Oyun Parkı’ ile start aldı.

Birçok hizmeti bünyesinde barındıran bir kompleks görevini görecek merkezin açılış törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken, siyasi partiler ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Önce yol, sonra gelişim gelir.

Talatpaşa Mahallesi’nde hizmet sunacak yeni bir merkezi daha ilçeye kazandıran ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yatırımlarına devam ettiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,’ İstanbul’un en yoğun trafiğinin olduğu E5 karayolunun hemen ağzında riskli bir yol çalışması yapmıştık. Zor bir çalışmaydı. Bu çalışmayı yaparken yolun çok önemli olduğunu konuşmuştuk. Yol yapılan mahallenin, ilçenin gelişeceğini konuşmuştuk. Gördüğünüz gibi yolun hemen üzerinde Kağıthanemizin ve mahallemizin kentsel dönüşüm dahilinde ilk ada bazlı çalışmasını gerçekleştirdik. Burada oturan komşularımızı ben tebrik ediyorum. Çünkü bir araya gelip ada bazlı dönüşüm için bir birlik oluşturmak kolay değil. Bu çalışmalar şimdi Kağıthane’nin birçok bölgesinde devam ediyor. Yol yapımının ardından yatırımlarla gelişim devam etti. Belki de İstanbul’un hiçbir mahallesinde olmayan 2 tane metrobüs durağı mahallemizde. Mahallemizde 3 dakika, 5 dakika yürüyen komşularımız metrobüse binerek Avcılara ya da Kadıköy’e çok kısa sürelerde gidebiliyor. Bununla birlikte Taksim-Dolmabahçe Tüneli de mahallemizi olumlu bir şekilde etkiliyor.’ şeklinde konuşarak mahalle yatırımlarını anlattı. Talatpaşa Mahalle Konağı’nın muhtarlık,  Yaşam Beceri Atölyeleri, otopark, meydan ve çocuk parkı gibi birçok işlevsel merkezi bünyesinde barındırdığını söyleyen Başkan Kılıç, açılış törenine katılan davetlilere teşekkür etti.

‘Eskiden hizmetlerin kalite ve estetiği tartışma konusuydu.’

Konuşmasında Talatpaşa Mahallesi’nde hizmete açılan mahalle konağı dolayısıyla Başkan Kılıç’a teşekkür eden Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, ‘ Bu  güzel noktada böylesi bir hizmeti yaptıkları için Başkan Kılıç ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten bir hizmet yerine getirilebilir ama bu hizmeti böyle estetik, bu kadar güzel, bu kadar kaliteli yapmakta ayrı bir meziyettir. Yıllar önce bir takım hizmetler yapardık. Okul lazım okul, çeşme lazım çeşme yapardık ama bunların ne kadar uzun süre dayandığı, halkımızın ihtiyacını ne kadar karşıladığı ya da ne kadar estetik olduğu tartışma konusuydu. Zamanla milli servet heder olup giderdi ya da yarım kalırdı ve bir sonraki gelir, tamamlayamazdı. Şimdi gerçekten  Kağıthanemiz adına güzel işler yapılıyor.’ diyerek merkezin bünyesin bulunan otopark ve Yaşam Beceri Merkezi’nin önemini belirtti.

‘Biz ilk önce hayal kurduk.’

Kağıthane’de yoğun bir yatırım çalışması olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken,’ Başkanımız Fazlı Kılıç’ın yanına ne zaman gelsem bir yerlerde bir açılış yapıyoruz. Yatırım çalışmaları nedeniyle Başkanıma teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Muhteşem çalışmalarla Kağıthane değişiyor. Biz hayaller ile geldik buraya. İlk önce hayal ettik. Ülkemizi nasıl bir Türkiye’ye kavuşturmamız lazım diye hayal ettik. Tüm yerel yöneticilerimize bu hayallerle çalıştıkları için teşekkür ediyoruz.’ dedi.

Protokolün hep birlikte kestiği açılış kurdelesinin ardından Başkan Kılıç ve beraberindekiler konağın içini gezerek incelemelerde bulundu.

Talatpaşa Mahalle Konağı, Otopark, Çocuk Oyun Parkı; 13 muayene odası, laboratuvar odası ve aşı odası ile hizmet verecek Aile Hekimliği Hizmet Merkezi’ni, toplantı odası, hayır çarşısı, muhtarlık, konferans salonu, çocuk parkı ve otoparkı ile Talatpaşa Mahallesi sakinlerine hizmet verecek.



Kağıthane Belediyesi