Otomobil

Talep artınca yüzde 35 artış yaşandı! İkinci el fiyatları arşa çıktı!

İkinci el otomobil piyasasında bir aydır yaşanmakta olan artış yüzde 35 seviyelerine ulaştı. Oto galericiler bun rağmen talebin devam ettiğini söyledi! İşte detaylar!Oto galericiler, talebin sürdüğünü fakat ikinci el araç tedariki yapamadıklarını belirterek "Bizlerde öngörü kalmadı

İkinci el otomobil piyasasında artış yüzde 35'lere kadar dayandı. Oto galericiler, talebin sürdüğünü fakat ikinci el araç tedariki yapamadıklarını belirterek "Bizlerde öngörü kalmadı. Piyasa kilitlenmiş bir durumda" şeklinde konuştu.

 

İşte haberin detayları…

İkinci el otomobil piyasasındaki talep artışı fiyatları tetikliyor. Oto galericiler de son bir aydır ikinci el otomobillerde yaklaşık olarak yüzde 35 fiyat artışın olduğunu dile getiriyorlar. Toplu araç satın aldıkları yerlerden araç tedariki problemi yaşadıklarını belirten esnaf, piyasanın kitlenmiş durumda olduğunu ifade etti.

'ARAÇ TEDARİKİ YAPAMIYORUZ'

İkinci el otomobil piyasasında yükselişin sürdüğünü dile getiren galerici Gökhan Ardeşen, “Bu yükseliş yılbaşından 15 gün önce başladı. Suni bir yükseliş olduğunu sanıyorduk biz bu yükselişi ama bu yükseliş gün geçtikçe devam ediyor. Araba almak artık çok zor bir hale geldi. Bununla beraber talep de devam ediyor. Toplu araç aldığımız yerlerden araç tedariki yapamaz hale geldik. Matrah düzenlemesi ile birlikte fiyatların düşeceği düşünüldü fakat sıfır araç olmadığı için bu ikinci ele olumsuz dönüş sağladı. Bu da araç fiyatlarının yükselmesine neden oldu” şeklinde konuştu.

'BİZDE ÖNGÖRÜ FALAN KALMADI'

Yılbaşından önce başlayan fiyat artışının şu zamana kadar yüzde 35’e ulaştığını söyleyen Ardeşen, “Bizlerde öngörü falan kalmadı. Bu araç bu para etmez diyoruz. Araç satılıyor veyahut biz o fiyata alınmaz dediğimiz aracı alıyoruz. Alıyoruz, satıyoruz ne yapıyoruz biz de bilmiyoruz. Piyasa kilitlenmiş bir durumda” şeklinde konuştu.

ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇLAR HANGİLERİ?

İşte ÖTV muafiyetli araçların güncel listesi…

TOYOTA 2023 OCAK ARAÇ FİYATLARI NE KADAR?

Toyota Corolla Vision model 123 Beygir 1,5 litre Atmosferik Benzinli Manuel fiyatı 440 bin 710 TL

Toyota Corolla Vision model 123 Beygir 1,5 litre Atmosferik Benzinli Otomatik fiyatı ise 457 bin 135 TL

Toyota Corolla Dream model 123 Beygir 1,5 litre Atmosferik Benzinli Manuel fiyatı ise 480 bin 604 TL

NİSSAN 2023 OCAK ARAÇ FİYATLARI NE KADAR?

Qashqai engelli aracı 550 bin TL olarak satışa çıkarılırken, Nissan Juke ve Micra araçlar ise ÖTV'siz olarak alınabilir.

Micra 1.0 IGT 92PS X-Tronic CVT Tekna fiyatı 615 bin 200 TL olduğu açıklandı.

Yeni Juke 1.0 DIGT 115PS Düz Vites Tekna fiyatı ise 681 bin 700 TL olduğu açıklandı.

Milyonlarca anneyi ilgilendiriyor! Doğum yapan annelere destek üstüne destek! 24 bin TL’yi sakın kaçırmayın!

Erken emekli olmak isteyen kadınlara müjde! Fırsat ayağınıza geldi!