28 / 04 / 2024

Talha Görgülü: Turizmin hükümetin ilgisine ihtiyacı var

Talha Görgülü: Turizmin hükümetin ilgisine ihtiyacı var

Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TURSAB 2. Başkanı Talha Görgülü, "Küresel krizin ardından çeşitli sektörlere yönelik destek paketleri açıklandı. Ama turizme yönelik hiçbir adım atılmadı" dedi



Kayı Tur, GTI Travel, Sky Havayolları ve Adam&Eve Hotel'i bünyesinde bulunduran Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TURSAB 2. Başkanı Talha Görgülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel krize karşı kredi pazarlıklarının sürdüğü IMF'ye karşı çekimser tavrının nedeninin, Erdoğan'ın turizm gelirlerine duyduğu güven olduğunu söyledi. İktidarı, turizme destek vermemekle eleştiren Görgülü, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik tepkisiyle İsrailli turist sayısını yüzde 80 kaybettiklerini belirterek "Başbakan önce turizme balta vurdu, sonra da turizm gelirlerine bel bağladı" dedi.

Görgülü, sahibi olduğu ve adından sıkça söz ettiren Antalya'daki Adam&Eve Hotel'de gazetecilerle bir araya gelerek sektörün sorunlarını konuştu. Görgülü, Türkiye ekonomisinin petrolü olan turizmin geliştirilmesi için hükümetin gerekli desteği vermemesini ağır sözlerle eleştirdi.

Sektörün yarattığı katma değerin ve istihdamın, ekonomiye önemli bir ivme kazandıracağını belirten Görgülü, "Ancak, iktidar hala konuya duyarsız. Küresel krizin ardından çeşitli sektörlere yönelik destek paketleri açıklandı. Ama turizme yönelik hiçbir adım atılmadı. Sektörün acilen hükümetin ilgisine ihtiyacı var" çağrısında bulundu. Türkiye'nin tek konsept oteli Adam&Eve ile turizme ilkleri kazandırdıklarını belirten Görgülü, Kayı Grup'un cirosunu ise 600 milyon Avro'dan 700 milyon Avro'ya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin dünya turizm sektörünün "süper liginde" oynadığını anlatan Görgülü, "Başbakan Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Peres arasında geçen tartışmanın yarattığı Davos krizi sonrasında İsrailli turist sayısında ciddi bir düşüş var. İsrail'den gelen turist sayısındaki kayıp yüzde 80 gibi büyük bir oran. 2007'yi yakalarsak başarılı bir yıl olur" diye konuştu.

Görgülü, küresel krizden Türk turizminin Avrupa ülkelerine göre daha az etkilenme nedeninin sektörün Türk yatırımcıların elinde olmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.
Tarkan Temur/Cumhuriyet


Geri Dön