Ekonomi

Talimatla gelen indirim 15 gün dayandı! Zamlar peş peşe geldi

Gıda ürünlerindeki pahalılığın ardından Tarım Kredi Kooperatiflerinde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile birçok üründe indirime gitmişti. İndirim ise sadece 15 gün dayandı… Tarım Kredi Kooperatiflerinde birçok ürüne zam geldi. İktidarın yanlış ekonomi politikalarının yükü her geçen gün daha da ağırlaşırken iğneden ipliğe zamların ardı arkası da kesilmiyor

Türk Lirası’ndaki tarihi değer kaybı ülke ekonomisini de büyük bir çıkmaza sürüklemeye devam ediyor.
İktidarın yanlış ekonomi politikalarının yükü her geçen gün daha da ağırlaşırken iğneden ipliğe zamların ardı arkası da kesilmiyor.

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamları başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış zamları en çok tetikleyen etken olurken zamlara tepkilerin ardından Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarına indirim talimatı gelmişti.
Geçtiğimiz ağustos ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat ile Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında büyük bir indirim olacağı açıklanmıştı.

15 Ağustos tarihinde mağazalara akın eden ancak raflarda umdukları indirimi bulamayan vatandaşlar, şimdi de aradan geçen 33 gün içinde birçok üründe büyük zamlarla karşı karşıya kaldı.

Son olarak Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir Aşağı Söğütönü mağazasındaki etiketleri görüntüleyen Sözcü gazetesi muhabiri Kemal Alatan, aradan geçen süre içinde ürünlere gelen zamları da gün yüzüne çıkardı.

2022 Eylül ayı başında elektrik ve doğalgaza yapılan yeni zamlar iğneden ipliğe yansımaya devam ederken, daha önce büyük indirimler yapıldığı açıklanan Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarındaki birçok ürüne de yeni zam yapıldı.

İNDİRİM TALİMATI 15 GÜN DAYANDI

Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında büyük indirim yapıldığı belirtilen 15 Ağustos tarihinden 16 Eylül tarihine kadar ürünlerin birçoğunda fiyatlara yeni zamlar geldi. Bakliyatlardan kırmızı mercimek, ayçiçeği yağı ve nohudun fiyatında değişiklik olmazken, siyah zeytin ve yeşil mercimeğin fiyatında ise indirim yapıldı.

Kooperatif mağazalarında geçen 33 günlük süre içinde birçok ürünün fiyatında artış meydana geldi. 33 gün içinde Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarındaki aynı marka, aynı gramajdaki ürünlerin etiketlerinin değiştiği görüntülendi.

Hâlbuki geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile büyük indirim yapılacağını açıklamıştı. 15 Ağustos tarihinde Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarına akın eden vatandaşlar umdukları indirimi bulamamıştı.