Genel

Talimhane'nin atmosferi bozuldu!

Talimhane, Beyoğlu Belediyesi'nin uzun uğraşları sonucu kentin en güzel yerlerinden biri oldu, turistlerle doldu taştı, şenlendi. Ama... Son günlerde şehrin gözbebeği turizm bölgesinde gariplikler yaşanmaya başladı, hem işletmecilerin hem de turistlerin t

Talimhane'yi nasıl bilirsiniz Binbir emek ve yatırımla pırıl pırıl hale getirilen, kentin turizm merkezine dönüştürülen, günün her saati cıvıl cıvıl olan oteller bölgesi değil mi Evet... Talimhane, Beyoğlu Belediyesi'nin uzun uğraşları sonucu kentin en güzel yerlerinden biri oldu, turistlerle doldu taştı, şenlendi. Ama... Son günlerde şehrin gözbebeği turizm bölgesinde gariplikler yaşanmaya başladı, hem işletmecilerin hem de turistlerin tadı kaçtı. Acentelerin yolda bağıra çağıra müşteri çeken hanutçuları, yoldan geçenleri kolundan tutup içeri çeken restoran çalışanları, yol ortasında tavla oynayanlar derken Talimhane'nin atmosferi bozuldu.

İŞLETMECİLER RAHATSIZ
Hatırlarsanız geçtiğimiz yaz, oteller bölgesindeki tabloyu 'O eski halinden eser yok şimdi' başlığıyla aktarmış, işletmecilerin şikayetlerini yansıtmış, yetkililerin bir an önce bu gidişe 'dur' demesi gerektiğini yazmıştık. Peki Talimhane'deki son durum ne Gelen şikayetlere bakılırsa durum daha da vahim. Restoranların, acentelerin hanutçularmın neden olduğu keşmekeş yetmiyormuş gibi bir de bölgeye 'diskotek' adı altında pavyonlar açılıyor. Tabii pavyon hanutçuları da dört bir yana yayılıyor. Hanutçuların yoldan geçenlere rahat vermemesi, gece yarılarına kadar sokakta devam eden şarkılı türkülü eğlenceler kaliteyi düşürüyor, turizmi baltalıyor. Tüm bu gelişmeler de Talimhane'deki tesis sahiplerini endişelendiriyor. İşletmeciler, Talimhane için bir an önce harekete geçilmesi, acil önlemler alınmasını bekliyor.
Habertürk/Esra Boğazlıyan