Ekonomi

Tam 5 bin işletmeye müthiş haber! Sıfıra yakın faizle KOBİ başına 2,5 milyon TL kredi veriliyor!

Küçük ve orta boy işletmeleri (KOBİ) çok yakından ilgilendiren müjdeli bir haber geldi. Buna göre Türkiye genelinde faaliyet gösteren 5 bin KOBİ’ye 10 milyar TL para geliyor. İşte haftanın en iyi haberinden ayrıntılar…

Hükümet, yaklaşan seçimler öncesi, asgari ücret, konut desteği, sosyal yardımlar, memur ve emekli zamları derken, bir adım da KOBİ’ler için attı.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 5 bin KOBİ için 10 milyar TL kaynak sağlayacaklarını duyurdu.

KOSGEB Başkanı Kurt, kalkınma ajanslarıyla birlikte yürütülen "Ortak Finansman Desteği" programı hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

Ülkenin bu sene ihtiyaç duyduğu kapasitenin artması ve KOBİ'lerin kendi yatırım ihtiyaçlarının karşılanması için kalkınma ajanslarıyla yürütülen programda çağrıya çıkıldığını bildiren Kurt, program kapsamında Türkiye'nin her bölgesinde ajanslarla birlikte üretim sektöründe konu başlıklarının belirlendiğini söyledi.

SIFIR FAİZE YAKIN ORANLARLA İŞLETME BAŞINA 2.5 MİLYON TL’YE KADAR KREDİ!

Kurt, bu konu başlıkları çerçevesinde KOBİ'lere sıfır faize yakın bir oranla 2 milyon 500 bin TL’lik kredi paketini hazır hale getirdiklerini söyledi.

Söz konusu programda Vakıf Katılım Bankası’yla birlikte çalıştıklarını bildiren Kurt, bankanın programa güçlü bir destek verdiğini vurguladı.

Programı aynı şekilde kalkınma ajanslarının da güçlü bir biçimde desteklediğini belirten Kurt, 10 milyar TL’lik bir kaynağı 5 bin KOBİ'nin makine ekipman yatırımına ve gençlere istihdam oluşturacak şekilde kullanımına sunmuş olacaklarını bildirdi.

Açıkladıkları programın arkasına Hazine Destekli Kefalet Sistemi'ni de koyduklarını dile getiren Kurt, söz konusu uygulamaya ilk önce Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) olmak üzere üç ajansla başladıklarını vurgulayarak, sonrasında ise uygulamanın bütün bölgelere yayılacağını duyurdu.

KOSGEB Başkanı Kurt, söz konusu programla, KOSGEB'in bu sene içinde ülke çapındaki, kalkınma ajanslarıyla, 5 bin KOBİ'ye yatırım noktasındaki makine ekipmanlarını artırmaları, otomasyona geçmeleri gibi konularda ciddi bir destek vermiş olacaklarını kaydetti.

Açıklanan program kapsamında KUZKA, BAKKA, ve OKA 25 Ocak tarihinde başvuru rehberini internet sayfalarında duyurmuş ve 9 Şubat-10 Mart tarihlerinde işletmelerin proje başvurularını alacak şekilde süreçleri başlatmıştı.

Bu 3 ajansın çağrısıyla ilk etapta 10 ilde 200 işletmenin desteklenerek, yaklaşık 75 milyon TL destek sağlanması öngörülüyor.

Öte yandan diğer kalkınma ajanslarının da çağrıya çıkmasına yönelik çalışmalar devam ettiği gelen bilgiler arasında.