01 / 05 / 2024

Tamer Özyurt: BDDK, kararı sektör için aldı, destekliyoruz!

Tamer Özyurt: BDDK, kararı sektör için aldı, destekliyoruz!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 1 Ocak 2011'den itibaren konut kredilerine sınırlama getirirken, konuyla ilgili Özyurtlar şžirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt'tan bir açıklama geldi.



Özyurt, 'Biz kuruluş olarak bugüne kadar konut satışlarımızda yüzde 25 peşinatı mutlaka alıp geri kalanını taksitlendiriyorduk. Uygulamamız bundan sonra da devam edecek. Bugüne kadar kredi dönüşlerinde herhangi bir sorun yaşamadık. Kredi geri dönüş oranımız yüzde 100'dür' dedi.   Türk bankalarının geleceğinde konut sektörünün çok önemli olduğunu ifade eden Özyurt, 'BDDK bankacılık sektörü üzerindeki riski azaltmak için böyle bir karar aldı. Hem finans hem de konut sektörünü korumayı amaçlıyor. Yerinde bir uygulama' diye konuştu.
Akşam

Basında yer alan diğer haberler:

Özyurtlar BDDK"nın kararından memnun  

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu"nun (BDDK), konut kredilerine sınırlama getirmesi sektörü memnun etti.

Buna göre, konut kredilerinde tutar gayrimenkul tutarının yüzde 75"ini, ticari gayrimenkullerdeyse yüzde 50"sini aşamayacak. Bu kararı doğru bulduklarını söyleyen Özyurtlar şžirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt œBiz kuruluş olarak bugüne kadar konut satışlarımızda yüzde 25 peşinatı mutlaka alıp geri kalanını taksitlendiriyorduk. Uygulamamız bundan sonra da devam edecek dedi.
Star


Geri Dön