02 / 05 / 2024

Tamer Son: Kentsel dönüşüm acilen planlanmalıdır!

Tamer Son: Kentsel dönüşüm acilen planlanmalıdır!

Kentsel dönüşüm projelerive Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Son, kentsel dönüşümlerin planlamalarında farklı disiplinlerden gelen uzmanların birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi



Kentsel dönüşüm projeleri nin planlamalarında farklı disiplinlerden gelen uzmanların birlikte çalışması gerektiğini dile getiren Çukurova İnşaat’ın ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Son, sadece fiziksel tarafa öncelik veren uygulamaların, yerini zamanla toplumsal uygulamalara bıraktığını dile getirdi.

Bu zamana kadar 16 büyük deprem yaşayan İstanbul’un riskli ve kesin dönüşüm bekleyen bölgelerinin hızla ele alınması gerektiğini vurgulayan Son, “Kamunun insiyatif kullanarak çözüme gitmesi artık hayati önem taşıyor. Dönüşümün önünde duranlar, hem milyonlarca insanın kaderiyle oynuyor hem de çağdaş bir kent olmanın yolunu tıkıyor. Çözüm, devletin sosyal mağduriyeti minimize ederek insanların güvenli mekanlara  geçişini sağlamasında yatıyor” dedi.

İBB’nin gerçekleştirdiği çalışmalarına ek olarak sivil oluşumlarında destek olması gerektiğini savunan Son, “Azınlıktakiler çoğunluğun kaderini tayin edemez. Bu durumda, devlet karar verici olup çoğunluğun kararını esas almalıdır. Hiçbir menfaat yaşama hakkının önüne geçmemelidir. Geçen 11 yılda  yapılan işler ana sorunun küçük bir parçasıdır” dedi.

Devlete ait sağlıksız yapıdaki gayrimenkullerle katkı sağlaması gerektiğini belirten Son, “Bu durum süreci hızlandıracaktır. Ayrıca dönüşümün tasarlanması ve planlanmasında sosyal yaşam ve rehabilite edici fikirlerin uygulanma imkanı olmalıdır. Daha sağlıklı bir yaşam alanı gelecek nesillerin sağlığını etkiler. Halen yapılmakta olan bazı iyileştirilmeler de kamu tarafından benimsenmesi kalıcı çözümlerin başında yer alır” diyerek sözlerini bitirdi.

Tamer Son’un dönüşüm formülü:
1- Farklı disiplinlerden bir arayagelen ekipler planlamayı yapmalı.
2- Devlet, sosyal mağduriyeti minimize ederek insanların güvenli mekanlara geçişini sağlamalı.
3- Kentsel dönüşümle rehabilite edici fikirler de uygulanmalı.


Geri Dön