03 / 05 / 2024

Taner Aksel kimdir?

Taner Aksel kimdir?

Taner Aksel, ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından. Peki Taner Aksel kimdir? İşte Aksel'in biyografisi...



Taner Aksel kimdir?


Taner Aksel, 1968 doğumlu ve İstanbul Robert Kolej 1987 mezunu. 1991'de İ.T.Ü. inşaat mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1991-1993 yılları arasında ABD'de Ohio eyaleti Cincinnati Üniversitesi'nde 'İnşaat Yapılarının Deprem Davranışının Tespiti' üzerine yüksek lisans yaptı. 


Aksel, 1994'te Türkiye'ye döndü ve kendi firmasını kurarak inşaat mühendisliği alanında yazılım geliştirme, eğitim, danışmanlık hizmetleri verdi. 


2008'deki küresel ekonomik krize yol açan insan davranışı ile yapıların deprem davranışı arasında benzerlikler bulunca iki yıl süren bir araştırma sonucunda, özellikle iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere 'Kritik Eşik' kitabını yazdı. Mevcut fosil yakıt tabanlı tüketim toplumunun doğaya ve dünyaya vermekte olduğu zararları görünce ve bu gidişatın sürdürülemez olduğunu fark edip, 'sürdürülebilir yaşam' üzerine araştırmaya girişti. 


2010'da 'Permakültür Tasarım Sertifikası' sahibi oldu (Permakültür, bilinçli olarak, doğal ekosistemlerdeki gibi çeşitliliğe, denge ve dirence sahip ve tarımsal anlamda bereketli ekosistemler, yaşam alanları tasarlama ve sürdürebilme çalışmalarıdır). Permakültür prensiplerini uygulayarak önce İstanbul Beykoz'daki evinin bahçesini doğal yöntemlerle kendi gıdasını üreten ve daha verimli bir şekle dönüştürdü. 


Ardından Bursa Uludağ'daki arazisinin permakültür tasarımını gerçekleştirdi ve Belentepe Permakültür Uygulama ve Doğal Yaşam Çiftliği'ni (belentepe.org) kurdu.



Taner Aksel ve Belentepe Çiftliği iletişim bilgileri!



Adres: Keles Yolu, Mürseller Köyü Ayrımı 4.km Belentepe Osmangazi Bursa 16370 Türkiye

Telefon: 532 614 9943

             532 386 1947

Web: www.belentepe.org


Geri Dön